Erzincan’da Kurban Bayramı süresince vatandaşların ekmek ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla nöbetçi fırın uygulaması hayata geçirilecek. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bayram boyunca hizmet verecek fırınların gün gün listesi kamuoyuyla paylaşıldı.
Açıklamaya göre, Kurban Bayramı’nın birinci gününde şehir merkezinde nöbetçi fırın hizmeti verilmeyecek. Bayramın ikinci gününden itibaren ise belirlenen işletmeler vatandaşlara hizmet sunacak.
Bayramın 2. gününde Canmer Ekmek Fırını, Gül Ekmek Kardeşler Fabrikası, Asel Fırını, Mevlana Ekmek Fırını, İlk Yıldız Ekmek Fırını, Bozoğlu Ekmek Fırını, Aydın Ekmek Fabrikası, Çorlu Ekmek Fırını ve Bizim Fırın açık olacak.
Kurban Bayramı’nın 3. gününde ise Merkez Ekmek Fırını, Karadeniz Ekmek Fırını, Yıldız 1 Ekmek Fırını, Geçit Ekmek Fırını, Kardeşler Ekmek Fırını ile Ertuş Ekmek Fırını vatandaşlara hizmet verecek.
Bayramın son günü olan 4. günde de Osmanlı Fırını, Ertuş 2 Ekmek Fırını, İkizler Ekmek Fırını, Yıldız 2 Ekmek Fırını, Sercan Ekmek Fırını, Taş Fırını ve Gümüşhane Ekmek Fırını nöbetçi olarak faaliyet gösterecek.
