banner49

‘Başbağlar Katliamı’ Şehitleri Unutulmadı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyü'nde, 28 yıl önce terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan 33 sivil vatandaş için anma töreni düzenlendi.

‘Başbağlar Katliamı’ Şehitleri Unutulmadı

Başbağlar Köyü Kültür Evi önünde gerçekleştirilen anma törenine, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Devlet Eski Bakanı Hasan Gemici, Erzincan Belediye Başkanı ekir Aksun, Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, çok sayıda bürokrat, stk temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitler için dualar edildi. Tören kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Son Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diğer siyasi ve bürokratların gönderdiği mesajlar okundu.

Ardından Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar, Cem Vakfı Genel Başkan Vekili Süleyman Güzel, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Devlet Eski Bakanı Hasan Gemici, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman yaptıkları konuşmalarda yaşanan katliamı kınayarak, şehitleri rahmetle andıklarını söylediler.

Erzincan Valisi Mehmet Makas yaptığı konuşmada; “ Madımak’ta, 35 canımıza kim kıydıysa, Başbağlar da 33 canımıza da aynı kişiler kıydı. Başbağlar da yapılan saldırı birlik ve beraberliğimize yapılan hain bir saldırıdır. Elbette ki unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Başbağlar köyündeki şehitlik anıtını ziyaret eden Vali Mehmet Makas ve beraberindeki heyet, şehitler için dua ettiler. Daha sonra Başbağlar Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Makas ve beraberindeki heyet, karakolda görevli askerler ile sohbet ettiler.

Şehitlerin kabrini ziyaret eden Vali Makas ve beraberindeki heyet, burada da dualar okuyarak, şehitlerin kabirlerine karanfiller bıraktılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER