Çukurkuyu Yerleşkesine Yeni İtfaiye Şubesi

Erzincan Belediyesi tarafından Çukurkuyu yerleşkesinde depo olarak kullanılan bina itfaiye binasına dönüştürüldü.

Çukurkuyu Yerleşkesine Yeni İtfaiye Şubesi

Tadilat yapılarak itfaiye binasına dönüştürülen binada, müdür odası, santral, soyunma odası, duş kabinleri, yemekhane ve garaj bulunmakta. Hizmete girecek olan İtfaiye Şubesi'ne 5 itfaiye aracı görevlendirildi. Her vardiyada 5 personel olmak üzere toplam da 15 itfaiye personelinin görev yapacağı Çukurkuyu İtfaiye Yerleşkesi, 40 bin nüfusun yaşadığı bölgede olaylara daha aktif müdahale edilebilmesini sağlayacak.

Başkan Aksun İtfaiye binasında incelemelerde bulundu.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İtfaiye binasında incelemelerde bulundu ve İtfaiye Müdürü Sami Karakaştan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Aksun’a Belediye Meclis Üyesi Selami Mayda’da eşlik etti.

Burada bir açıklama yapan Başkan Aksun; “Çukurkuyu’da daha önceden depolama alanı olarak kullanılan bina artık bölgeye hizmet edebilecek. Yaklaşık 40 bin nüfuslu bir alan ve karşısında organize sanayi bölgesi, batısında üniversitenin olduğu bir alana itfaiye ekiplerimizi yerleştiriyoruz. Burası da müdürlüğümüz bünyesinde çalışacak. Onların koordinesi ile devam edecek. Bu yerleşim hizmetimiz inşallah Erzincan Batı kısmının tamamına hizmet veriyor olacak. Yangınlar esnasında çok kısa bir sürede müdahale edilebilmesi için bunu düşündük ve bu sebeple burada oluşturulan ekiplerimiz tamamı kendi yerini alacak ve Ana binayla koordineli çalışılacak. Buradaki ekipler yangınlara anında verilen ihbarlar neticesinde verilen talimatlarla anında müdahale etmiş olacak. Erzincan’ımız için çevresindeki köylerimiz için üniversitemizin için bir teminat, yangın açısından bir teminat olarak görüyoruz burayı. Şimdiden müdürlüğümüze Erzincan’ımıza insanımıza hizmet noktasında hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayırlı hizmetler yapmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gülbahar pekin
Gülbahar pekin - 3 yıl Önce

başkanımıza teşekkür ediyorum erzincanlı olarak umarım bu okulu okuyan gençlerimizi öncelik verir

SIRADAKİ HABER