İşçilerimizi Belirlediğimiz Noktalara Yoğunluk Vereceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sebebiyle bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada, "Yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetimiz devam ediyor. İşçilerimizin 3’ünün bir lokasyonda, 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Halk sağlığı konusunda şu ana kadar yaptığımız tespitler ve testlerin neticesinde endişe edecek bir durum söz konusu değil. Heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş durumdayız. Kimin kusuru, eksiği, noksanı varsa bunu yargı mutlaka tespit edecek ve gereğini yapacaktır." dedi.

İşçilerimizi Belirlediğimiz Noktalara Yoğunluk Vereceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te bir maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında ulaşılamayan 9 işçi için yoğun bir şekilde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek “İşçilerimizin 3’ünün bir lokasyonda, 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Belirlediğimiz noktalara bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz. Arkadaşlarımız kahramanca bütün riskleri alarak bu kurtarma faaliyetine bugün daha yoğunluk verecekler.” dedi.

Bakan Bayraktar, toprak kaymasının ardından yaşanan sürecin koordinasyonunu yerinde yürütüyor. Arama kurtarma, çevresel etkiler, devam eden soruşturma ve rehabilitasyon faaliyetleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bayraktar, “Yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetimiz devam ediyor. Bütün zorluklara, risklere rağmen kapsamlı bir faaliyet yürütüyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Bayraktar şunları kaydetti: ‘ yaşanan hadisenin üzerinden 3 gün geçti. Yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetimiz devam ediyor. Bütün zorluklara, risklere rağmen burada çok geniş kapsamlı bir faaliyet yürütüyoruz. Çok büyük bir heyelan . Yaklaşık 400 bin kamyonla yaşayabileceğimiz bir alanda 9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arada bu arkadaşlarımızın madencilerimizin 3’nün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Ama dediğimiz gibi belirlediğimiz noktalara daha yoğun bir şekilde gireceğiz. Adeta tüm arkadaşlarımızı kahramanca riskleri alarak AFAD taki kardeşlerimiz bu kurtarma faaliyetine bugün daha yoğunluk verecekler. İnşallah bunlardan da bir netice alırız. Çünkü buradaki ailelerin, işçi kardeşlerimizin yoğun bir şekilde beklentileri var. Bizde bunlara cevap verebilmek için çalışıyoruz.

 Arama kurtarmada elimizdeki tüm teknik imkânları kullanarak tüm kabiliyetlerimiz kullanarak işçi kardeşlerimizin olabilecekleri lokasyonları tespit ediyoruz ve oralara yoğunlaşmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda tespit ettiğimiz bazı lokasyonlar var. Arkadaşlarımız bu tespit edilen yerlere girecek. Sahada da sürekli olarak ölçümleri yapıyoruz. Özellikle mevcut sahada çalışma alanlarımızda ve diğer yerlerde aynı zamanda dere yatağının ilerleyen kısımlarında hem sudan hem topraktan sürekli numune alıyoruz. Bunları test ediyoruz. Bu numuneleri sadece burada ki laboratuvarlarda değil çevre şehircilik bakanlığın mobil laboratuvarında değil farklı yerlerde de yerlere gönderiyoruz onlardan netice alıyoruz ve bunu sürekli olarak yapıyoruz. Şuan kadar yaptığımız testlerin neticesinde endişeye mahal edecek bir durum söz konusu değildir. Halk sağlığını tehdit edecek veya şuan orada çalışan personelimizi tehdit edecek bir durum söz konusu değildir.  Dolayısıyla emniyetli bir şekilde bölgede çalışıyoruz. Bugün burada bahsettiğimiz bu toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşmasına geçmiş durumdayız. Ebetteki bu aylarca sürecek bir hadise ama biz bunun bugün bu planlamasını ve nerede emniyetli bir şekilde depolamaya başlayacağız. Bugün yapacağımız toplantıda bu yol haritasını da yapacağız. Burayla alakalı daha uzun vadeli planlama yapacağız. Bu konuda ilgili bütün kurumlarımızla yoğun şekilde çalışıyoruz. Temel önceliğimiz bu kurtarma operasyonuna yoğunlaşmış bir şekilde devam edilmektedir. İnşallah bundan bir netice alırız. İdari ve adli anlamda da soruşturma devam ediyor.  Başsavcımızdan aldığım bilgiyi de sizlerle paylaşmış olayım.8 personelle alakalı durumda adliyeye sevk edildiler ve önümüzdeki günlerde soruşturma kapsamında arkadaşta ifade verecek. Bunların elbet teki bu konuda kusuru eksiği varsa bunu yargı mutlaka tespit edecektir ve gereğini yapacaktır.  İlgili bütün kurumlarımızla teknik yönden de soruşturmaya devam ediyoruz. Bu hadisenin neden kaynaklandığı kök sebeplerini araştırıp çalışmalarımızda devam ediyor. Bütün açıklığıyla da kamuoyuna açıklıkları getireceğiz. Büyük bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah bu çalışmalar netice verecek ve ailelerimize bu konuda bekledikleri haberleri ulaştırmış olacağız’ dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER