Sarıgül, bu felaketin sebeplerini, sorumlularını ortaya çıkaracağız

Erzincan İliç maden faciasını araştırma komisyonunda bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve araştırma komisyonu üyesi Mustafa Sarıgül,’ TBMM’den aldığımız gücü milletimiz adına kullanarak bu faciayı tüm yönleriyle araştıracağız.Bu felaketin sebeplerini, sorumlularını ortaya çıkaracağız’ dedi.

Sarıgül, bu felaketin sebeplerini, sorumlularını ortaya çıkaracağız

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül,  İliç maden faciasını araştırma komisyonunda konuşma yaptı. Sarıgül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘

BEN BU FACİANIN YAŞANDIĞI TOPRAKLARIN EVLADIYIM

Ben bu komisyonun araştıracağı facianın yaşandığı toprakların evladıyım.

Bu madenin olduğu ilçeye 20 km uzaklıktaki Güngören köyünde doğdum.

Şu anda toprak altındaki canların birçoğuyla bağlarım var.

Toprak altında kalan 9 işçimizden, Uğur Yıldız’ın ve Adnan Keklik’in cenazesine ulaşabildik. Her iki evladımızı hak dünyaya yolcu ettik.

DUYARLILIK VE SORUMLULUK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Toprağın altında 7 tane daha canımız var. Aylardır siyanürlü toprak altındalar.Toprak altındakiler kendi evladımız, kardeşimiz olsa nasıl araştıracaksak bizim bu olayı öyle araştırmamız lazım. Komisyonumuzun bütün üyelerinin bu duyarlılık ve bu sorumluluk içerisinde olduğundan eminim.TBMM’den aldığımız gücü milletimiz adına kullanarak bu faciayı tüm yönleriyle araştıracağız.Bu felaketin sebeplerini, sorumlularını ortaya çıkaracağız.

KAMU VİCDANINI TATMİN EDECEK BİR RAPOR

Böylesine bir felaketin tekrar olmaması için alınacak tedbirleri belirleyeceğiz.Hazırlayacağımız raporun kamu vicdanını tatmin edecek bir rapor olmasını temenni ediyorum.Umarım ki bu araştırma komisyonunun ulaştığı, elde ettiği sonuçlar, tozlu raflara kaldırılmaz.

BAĞIMSIZ, TARAFSIZ VE HAKKANİYETLİ BİR ÇALIŞMA

Burada birtakım tespitler yapılacaktır, eleştiriler yapılacaktır.Bu tespitlerin ve eleştirilerin iktidarı yıpratmak için değil, doğruyu bulmak için, yapıldığından herkes emin olsun.Komisyonumuzun bağımsızlık, tarafsızlık ve hakkaniyet ilkelerine uygun çalışacağına inanıyorum.Karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde, uyumlu, verimli ve kararlı bir çalışma yapmayı temenni ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER