Turuncu Kategoride Aranan PKK/KCK’lı Yakalandı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü koorinesi ile Amasya ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlükleri ile yapılan ortak çalışma neticesinde Turuncu kategoride bulunan BAVER-ÇEKTAR Kod adlı A.H isimli örgüt mensubu yakalandı.

Turuncu Kategoride Aranan PKK/KCK’lı Yakalandı

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesi ile Amasya ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlükleri ile beraber yapılan çalışmalar neticesinde; PKK/KCK terör örgütü adına Tunceli kırsalında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten, örgüt içerisinde uzman sabotajcı olarak tanınan, yakalandığı esnada üzerinde bulunan el bombasının pimini çekerek intihar eylemi gerçekleştirmek isteyen, Erzincan ve Tunceli’de birçok EYP eyleminin planlayıcısı ve faali olduğu tespit edilen, Erzincan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde yapılan görüşmelerde İstanbul’a Erzincan-Tunceli kırsalından eylem planlaması yapmak ve sabotaj eğitimi vermek amacıyla gittiğini beyan eden, Terör Arananlar Listesi Turuncu Kategoride bulunan BAVER-ÇEKTAR KOD A.H. (33) isimli örgüt mensubu 2 (iki) adet sahte kimlik ile birlikte yakalandı. A.H’nin Erzincan’da gömülü vaziyette sakladığı kullanmış olduğu uzun namlulu silah ve mühimmatı ele geçirildi. A.H 18.09.2020 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

PKK/KCK örgüt mensubu A.H’ye yardım ve yataklık faaliyetinde bulunan şahıslara yönelik operasyonel faaliyetler devam etmekte.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2020, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER