Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Kemaliye ilçesine bağlı Kışlacık köyünde yangından etkilenen bölgede incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Yangın nedeniyle zarar gören evleri yerinde inceleyen Vali Aydoğdu, yangının ardından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında Vali yardımcıları Nurullah Kaya ve Fırat Kadiroğlu, Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan ile ilgili kurumların yöneticileri de hazır bulundu.
Yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması sürecinde görev yapan ekiplerin çalışmalarına dikkat çeken Vali Aydoğdu, itfaiye personeli başta olmak üzere AFAD ve jandarma ekipleri ile diğer kurum çalışanlarına ve köy sakinlerine gösterdikleri gayret nedeniyle teşekkür etti.
Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Aydoğdu, “Meydana gelen yangında hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamamış olması en büyük tesellimizdir.” dedi.
Vatandaşlara geçici barınma desteği sağlanacak
Devletin tüm imkânlarıyla yangından etkilenen vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu, bölgede yaraların hızlı şekilde sarılması için gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.
İlk etapta yangından zarar gören alanlarda enkaz kaldırma çalışmalarının ivedilikle gerçekleştirileceğini belirten Aydoğdu, vatandaşların bu süreçte mağduriyet yaşamaması için geçici barınma imkânlarının sağlanacağını kaydetti.
Enkazların kaldırılmasının ardından kalıcı konut çalışmalarının da vakit kaybetmeden başlatılacağını dile getiren Vali Aydoğdu, “Devletimiz tüm imkânlarıyla, sonuna kadar vatandaşlarımızın yanındadır.” ifadelerini kullandı.
Vali Aydoğdu, ziyaretinin sonunda yangından etkilenen Kışlacık köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, bölgedeki yaraların en kısa sürede sarılması amacıyla çalışmaların koordineli ve kararlı şekilde sürdürüleceğini belirtti.
