Sarıgül: “Ramazan’a Sevinçle Değil, Geçim Sıkıntısıyla Giriyoruz”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada hayat pahalılığı ve enflasyona dikkat çekerek, vatandaşların Ramazan’a ekonomik zorluklar içinde girdiğini söyledi.

Sarıgül: “Ramazan’a Sevinçle Değil, Geçim Sıkıntısıyla Giriyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Sarıgül, Ramazan’ın manevi atmosferine vurgu yaparken, vatandaşların bu mübarek aya ekonomik sıkıntıların gölgesinde girdiğini ifade etti.

Ramazan ayının ibadet, rahmet ve sabır ayı olduğunu belirten Sarıgül, bu ayın aynı zamanda yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma anlamı taşıdığını söyledi. Ancak artan hayat pahalılığı, enflasyon ve geçim sıkıntısının toplumun geniş kesimlerini zorladığını dile getiren Sarıgül, “Ne yazık ki bu yıl Ramazan’a sevinçle değil, ekonomik kaygılarla giriyoruz. Mutfaklarda huzur, evlerde neşe kalmadı” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların temel gıda ürünlerine erişimde dahi zorlandığını belirten Sarıgül, ekonomik koşulların Ramazan’ın bereket ve paylaşım ruhuna gölge düşürdüğünü savundu. Bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getiren Sarıgül, toplumun umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini de vurguladı.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu belirten Sarıgül, çözümün üretimden geçtiğini söyledi. “Türkiye zengin bir ülkedir ve kendi kendine yetebilecek potansiyele sahiptir. Yapmamız gereken daha çok üretmek ve ülkemizi yeniden kendi kendine yeter hale getirmektir” dedi.

Açıklamasının sonunda Ramazan ayını tebrik eden Sarıgül, bu mübarek ayın Erzincan’a, Türkiye’ye, İslam âlemine ve tüm insanlığa kardeşlik, dayanışma ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER