"Ellerinizi yıkayarak hayat kurtarın"

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan stantta el hijyenine dikkat çekildi. Kurulan stantta el hijyeninin önemi anlatıldı.

"Ellerinizi yıkayarak hayat kurtarın"

Dünya Sağlık Örgütü'nün "Ellerinizi yıkayarak hayat kurtarın" sloganıyla duyurduğu bu günde özellikle sağlık çalışanlarının el hijyenine uyumunu artırmayı hedeflemiştir.

El Hijyen Günü 2024'ün teması "El Hijyeninin Gücü" olarak belirlenmiştir. Bu Slogan ile el hijyeninin bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolü üzerindeki önemini vurgulayarak herkesi el hijyenini günlük yaşamlarına değişmez bir rutin olarak dahil etmeye teşvik etmektedir.Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu hususta farkındalık oluşturmak maksadıyla bilgilendirme standı açılarak birtakım farkındalık etkinliklerinde bulunuldu.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi  Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili'yle beraber hastane yöneticilerinin hastalar ile bir araya geldiği farkındalık etkinliğinde hastalara bilgilendirici broşürler verildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER