AK Parti Erzincan 7. Olağan İl Kongresi yapıldı

Ak Parti Erzincan 7. Olağan İl kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile katıldığı kongre ile yapıldı.

AK Parti Erzincan 7. Olağan İl Kongresi yapıldı

Ak Parti Erzincan 7. Olağan İl kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile katıldığı kongre ile yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Cavit Şireci yeniden il başkanlığına seçildi.

Erzincan Merkez Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen kongreye geniş katılım sağlandı. Pandemi kurullarına göre gerçekleşen kongreye Türkiye'nin 27’nci ve son Başbakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanı Av. Rahşan Külünk, AK Parti Erzincan Gençlik Kolları Başkanı Ömer Kayser ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci; “Erzincan’ın Gururu, Türkiye’nin Onuru Sayın Başbakanım sözlerime kongremize katılımınızdan dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum. Varlığınızla kongremize şeref verdiniz. 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana AK Parti çatısı altında Milletvekili olarak, belediye başkanı olarak temsil noktasında hizmet vermiş siyasilerimizle, teşkilatlarda görev almış tüm arkadaşlarıma da buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın Başbakanım, Saygıdeğer Hazirun: AK Parti dava partisidir, Mevki Makam partisi değildir. Biz bu davayı yarı yolda bırakıp gidenlerden değil, davası uğruna makamını feda eden Türkiye Cumhuriyetine Binali değil Bin Ali feda olsun diyen son Başbakanımız bu milletin gönlüne taht kuran bizlerin gururu hemşehrimiz özü sözü bir değerli büyüğümüz Sayın Binali Yıldırım'dan öğrendik. Bugün bu kadrolarda olanlar ileride olmayacaklar, ama bu dava yani Türkiye Sevdası Millet Vatan ve bayrak sevdası kalıcı olacaktır. Bizim Sevdamız, davamız Türkiye’dir, Erzincan’dır, Çayırlı’dır, Kemah’tır, İliç’tir, Kemaliye’dir, Otlukbeli’dir, Refahiye’dir, Tercan’dır, Üzümlü’dür. Milletimizin, Devletimizin geleceği bizim gerçek davamızdır. 19 yıldır AK Partimizin içerisinde görev alan, çeşitli kademelerinde AK Davamıza hizmet eden bir kardeşiniz olarak, teşkilat terbiyesi, hiyerarşisi, disiplini içerisinde görev yaptım ve yapmaya devam ediyorum.

Bu hizmet yarışında mücadeleyi hizmetkârlığı bu ülkenin Dünya'nın bugüne kadar gördüğü en büyük liderinden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Yine her ne olursa olsun dim dik ayakta durmayı milletin menfaatini demokrasinin üstünlüğünü en önemlisi dostluğu, gönülleri kazanmayı bu toprakların evladı gururumuz son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dan öğrendik.

AK davamızın iki güçlü liderinden aldığımız vizyon destek ve güçle durmadan yorulmadan memleketimiz şehrimiz milletimiz için hizmet etmeye devam edeceğiz. Davamızı parti binasında, koltuklarda değil yüreğimizde taşıyoruz. Yeniden il başkanı olarak gösterilmemde ki desteklerinden dolayı başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Genel Başkan Yardımcımız Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’e Bölge Koordinatörümüz Sayın Metin Bulut’a Milletvekillerimiz Sayın Süleyman Karaman ve Sayın Burhan Çakır'a, ve Bizlerle Beraber Durmadan Yorulmadan çalışan, teşkilatımızın bütün mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile Kongremizin İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, her birinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Şireci’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından kongre divanı oluşturuldu. Kongre’de divan başkanlığına AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut seçildi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır; “Dünya lideri, liderimiz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı can yoldaşı ve kader arkadaşı vefa'nın dostluğun alçak gönüllünün temsilcisi Erzincan’ın medarı iftarı memleket sevdalısı uzun yıllardır birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyduğum çok değerli Başbakanım, dostluğun kardeşliğin hoşgörünün şehri Erzincan'a Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Zatıâlinizin teşrifleriyle teşkilatımız heyecanlandı ve moral buldu. Tüm teşkilatımız adına tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan AK Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise; “Erzincan güven demektir, vefa demektir. Erzincan’ın iklimi sert insanı merttir. Eskiden; depremler, yangınlar, istiklal mücadelesi, direnişler ve yoksulluk Erzincan’ın kimliğine yazılmak istenen bir özellikti sanki. Ama bu özellik, asrın lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşı; vefa ve samimiyet insanı Sayın Binali Yıldırım’ın gayret ve çalışmalarıyla ortadan kalktı. Erzincan, hani vardı ya; “kara tren gecikir belki hiç gelmez” türküsü… İşte o türküyü bitirdi. Şimdi hızlı tren türküsünü söylüyor Can Erzincan. Erzincan bunu hak ediyor. Erzincan’da bu yakışır. Üniversitemiz, yeni hastanelerimiz, Sansa Deresi dahil, yeni duble yollarımız, yeni spor tesislerimiz, stadyumumuz alt ve üst yapı yatırımlarımız, revize edilen kamu binalarımız..

Millet bahçemiz ve millet kıraathanemiz. Toplu konutlarımız, Turnaçayırı ve Ballı barajımız ve daha sayamadığım nice mega proje. Hepsi Erzincan’ın makûs talihini değiştirdi. Bu büyük işlerin arkasında da Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın imzası oldu. AK parti kongreleri, Türkiye demokrasisinin yüz akıdır! AK parti kongreleri, Türkiye kalkınmasının mihenk taşıdır! Ak parti kongreleri, 2023’e yürüyen büyük ve güçlü Türkiye’nin sigortasıdır! Ak parti kongreleri, egemenlik ve bağımsızlık irademizin yansımasıdır! 81 ilden yükselen, temiz ve ahlaklı siyasetin adalet ve kalkınma kararlılığı Türkiye’nin aydınlık yarınlarıdır! Bugün burada, Can Erzincan’da aydınlık yarınlarımız için yeni bir ışık yakıyoruz” diyerek “Bu Türkiye’nin lokomotifi AK Parti’dir!” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin; “Değerli dava arkadaşlarım, biz bir yandan ekmeğimizi büyütmenin vefamızı arttırmanın ülkemizde devasa eserler kazandırmanın derdinde iken diğer yandan da bizi yolumuzdan döndürmek isteyen ayağımıza pranga vurmak isteyen bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ağzını her açtığında toplumumuzun bir kesimine hakaretler yağdırıyor. Bir gün öğretmenlerimize bir gün çiftçilerimize bir gün memurlarımıza, bir gün sanatçılarımıza bir gün askerlerimize ve en son olarak Dün de şahit olduk. Valilerimize, kaymakamlarımız da hakaret etmekten geri durmuyor. Arkadaşlarım bunlar kendi yanında olmayan bu millete hizmetkâr olan herkese düşman olmuşlardır. Bunları millet düşmanıdır. Milletin sesine kulak vermeyen insanlar bunlar.

Hiçbir zaman Milli iradenin tecellisi ile iktidara gelemeyeceklerini bildikleri için Aziz milletimizin pak temiz oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza sözde Cumhurbaşkanı diyecek kadar şirazeden çıkmış bir anlayışın temsilcileri bizi milletimize şikâyet ediyor. Hâlbuki Aziz milletimiz bugüne kadar geride bıraktığımız 15 seçimde bunlara dersini verdi ve öyle inanıyorum ki 2023 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde Aziz milletimiz bunları haddini bildireceksin. Erzincanlı kardeşlerim, arkadaşlarım, bizim harcayacak vaktimiz yok. Bizim şehirlerimizde ülkemize kazandıracak daha çok eserlerimiz var. Yapacak daha çok hizmetimiz var. Onun için biz kendi hedeflerimize odaklanacağız. Kendi politikalarımızı belirleyeceğiz. Kendi gündeminizde oluşturacağız. Bizi bu siyasi çekişmelere çekmek isteyenlere asla ve asla prim vermeyeceğiz.

Önümüzde seçimsiz yaklaşık 2,5 yıllık bir dönem var. Gece gündüz demeden uzak yakın demeden yağmur çamur demeden kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, belediye başkanlarımızla, Belediye Meclis üyelerimizle büyük bir ailenin mensubu olduğumuzu asla aklınızdan çıkarmadan birbirimizin hukukunu koruyarak muhafaza ederek birbirimize destek vererek Ay Yıldızlı Al Bayrağı daha yukarılara çekmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yani kardeşlerim evlerimiz, düğünlerimiz, bayramlarımız, söylemleriniz yeni dava arkadaşlarımızı içimize kattığımız kutlu günlerimiz, inşallah bugün bu kongre vesilesiyle aramıza katılacak yeni dava arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimizi çok daha büyüteceğiz ve bu hedeflerinizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Son olarak konuşan Türkiye’nin 27’nci ve son Başbakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Binali Yıldırım; “Can Erzincan'ın özel insanları bugün benim için çok farklı bir gün. 19 yıldır AK Parti kurulduğu günden beri liderimiz de Cumhurbaşkanımıza milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'la bu yola çıktığımızda heyecanımız neyse bugün de aynı şekilde devam ediyor. Salgın hastalığa rağmen bu salonda sizlerdeki heyecanı sizlerde ki coşkuyu gördükçe geleceğe yönelik umutlarımız daha artıyor. Bugün beni heyecanlandıran bir başka şey de memleketinde olmam. Can Erzincanlı hemşerilerine birlikte olmam. Elbette Bu topraklar bizim için özel anlam ifade ediyor. Doğduğumuz büyüdüğümüz havasını soluduğumuz acı ve tatlı günlerini yaşadığımız bu topraklar bizim için çok önemli bu topraklara bu ülkeye borcumuz var.

Bugün ülkemizi kalkındırmak için değiştirmek için sağlıkta eğitimde ekonomide adalette hayatın bütün alanlarında dağlar gibi sorunları dağlar gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunları torunlara bırakmadık üzerine üzerine gittik. Elhamdülillah bu çabaların hizmetlerin sonucun da yapılan 15 seçimde, yerel seçimde milletimiz bize AK Parti'ye onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a arkadaşlarına durmak yok yola devam dedi. Arkamızda durdunuz yanımızda durdunuz bugünlere geldik. Salonda tedbirlere maske mesafeye dikkat ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Aslında bu kongremizi daha önce yapacaktık. Bütün kongrelerimizi ertelemek mecburiyetinde kaldık. Çünkü yaşadığımız bu pandemi süreci bu koronavirüs belası hafife alınacak bir şey değil. Dünyayı kasıp kavuruyor. Yani kardeşlerim hiç şakaya gelir tarafı yok. Bu Korona hastalığını atlatmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum tedbiri elden bırakmayalım”

Yıldırım, “Sağlıkta dönüşüm dedik, sağlıkta değişim dedik bunu anlamadılar. Şehir hastaneleri dedik kaynak israfı yapıyorsunuz, yandaşa peşkeş çekiyorsun dediler. Ancak işte salgın döneminde sağlığa yapılan yatırım, sağlıkçılara yapılan yatırımın ne kadar niyetli olduğunu ne kadar işe yaradığını ne kadar büyük bir vizyon olduğunu bütün dünya gördü. Türkiye bu dönemde anlı şanlı devletler iç çekerken Amerikalısı Avrupa’sı çaresizlik içerisinde kıvranırken Türkiye bu süreci başarılı bir şekilde yönetmesini bilmiş, bununla da yetinmemiş 150'den fazla ülkeye destek olmuştur. İşte sağlıkta yapılan yatırımın değişimin dönüşünün sonucu budur ve bu sonuç insanımızın hak ettiği sağlık hizmetinin şehir hastaneleri ve 1 milyonu aşan sağlık ordumuzun başarısıdır. Bütün sağlık mensuplarımıza insanımızı sağlığına kavuşturmak için hayatta kalmasını sağlamak için gösterdikleri olağanüstü gayretten dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçte hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.

Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ne dedi? Biz böyle parmak göstererek hiza verilecek bir ülke değiliz. Böyle bir millet değiliz. Hiçbir zaman geçmişte olduğu gibi dış politikada kısık sesli olmadık. Büyük devletlerin arkasından söz söyleyen bir ülke olmadık. Bu coğrafyada Biz yaşıyorsak tarihi geçmişimizin bize yüklediği sorumluluk var dedi. Hem Doğu Akdeniz'de hem Suriye'de Irak'ta Somali'de Libya’da ve en sonunda Azerbaycan'da 30 yıllık esareti sona erdiren kardeşlerimizin yanında oldu. Her türlü desteği verdik” dedi.

CHP’nin söylemlerine ilişkin konuşan Yıldırım; “Bu ülkenin aşkla şevkle hizmetini gören Valiler ve Kaymakamlarına söylediği sıfat hiçbir şekilde bir Parti Genel başkanlığına yakışacak bir sıfat değildir. Valilerin Kaymakamların görevi insanların içini görmek sorunlarını çözmek ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak.

Değerli kardeşlerim şunu iyi bilmek lazım Türkiye'de sol iktidara demokratik yollardan halk iradesi ile gelecek çok nadirdir darbeler arkasından bir şekilde iktidar elde etmiş olsa bile bu ülkede ne kadar kalıcı eser varsa altında sağ iktidarların. Değerli dava arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selam yok kongrelerimizde görev alacak arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyor, Rabbimden kendilerine muvaffakiyetler diliyorum. Önümüzdeki dönemde göstereceğiniz gayret sarf etmek durumunda olacağımız emek fedakârlık için şimdiden şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER