‘Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ’ Konferansı Gerçekleştirildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Türk Havacılık Uzay Sanayi ortaklığında “Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ” konferansı düzenlendi.

‘Milli Savunma Sanayi ve TUSAŞ’ Konferansı Gerçekleştirildi

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı tarafından verilen konferansa Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihat Özgenel, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstiklal Marşı okunması, saygı duruşu ve 100. Yıl Marşı’nın ardından başlayan konferansta TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Erzincan’da olmaktan ve EBYÜ öğrencileri ile buluşmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek konuşmasına başladı.

TUSAŞ tarihçesinde değinen Pınarbaşı, TUSAŞ’ın 1973 yılında Ankara’da kurulduğu andan itibaren günümüze kadar olan çalışmalarına değindi. Yerli ve milli olarak çalıştıklarına dikkat çeken Pınarbaşı, birçok ülkede çalışma alanlarının olduğunu ve bünyelerinde teknisyen ve mühendislerden oluşan yaklaşık 16 bin kalifiye personelin çalıştığını belirtti. Birçok üniversite ile işbirliği içinde olduklarını söylen Pınarbaşı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu ile işbirliği çalışmalarının yapıldığı ve EBYÜ ile paydaş olarak çalışmaya başlayacaklarının müjdesini verdi.

Mili savunma sanayisi için TUSAŞ tarafından yapılan insansız hava araçlarının tanıtıldığı konferansta TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, havacılık ve savunma sanayinin gittikçe geliştiği ve ilerleyen günlerde daha iyi çalışmaların yapılacağına dikkat çekti.

Konferansta öğrencilere de mesaj veren Pınarbaşı: “Biz zeki ve çalışkan bir milletiz, yapılan bu çalışmaları gençler yaptı. Sizler de kendinize güvenin, ilerleyen aşamalarda sizler de her şeyi yapabilirsiniz” dedi.

Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan TUSAŞ Başkan Pınarbaşı, EBYÜ öğrencilerine Kaan başta olmak üzere tüm araçları görmek için teknik bir gezi kapsamında TUSAŞ’a davet etti.

Konferans sonunda Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TUSAŞ’ın savunma sanayimizde hayati bir yeri olduğunu vurgulayarak, üniversitemizle yapılacak protokol kapsamında önemli projeler yapılacağını dile getirdi. Rektör Levent, Konferansın üniversitemizde gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetini belirterek Pınarbaşı’na desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti ve hediye takdiminde bulundu. Sayın TUSAŞ Akademi Başkanı Ahmet Pınarbaşı da Rektörümüze yeni uçağımız olan “Kaan’ın” maketini hediye etti. Konferans sonunda öğrencilerle birebir görüşen Pınarbaşı, EBYÜ’lü öğrencilerimizin milli savunma sanayimize gösterdiği alakadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER