banner49

Bakan Bayraktar İliç Halkıyla Bir Araya Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun da katıldığı toplantıda İliç ilçesindeki madende meydana gelen toprak kayması sonucu göçük altında kalan işçilere ulaşılması için yapılan çalışmalar hakkında İliçli vatandaşlara bilgi verdiler.

Bakan Bayraktar  İliç Halkıyla Bir Araya Geldi

Bakan Bayraktar: ”Birlikte, beraber gece gündüz çalışarak göçük altında kalan kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bugünleri birlikte dayanışma içinde aşacağız." dedi.

Konuşmasının devamında Bakan Bayraktar; ‘ İliç’te maden sahasında yaşanan heyelanın ardından günlerdir arama çalışmaları devam ediyor. İliçli vatandaşlarla bir kez daha bir araya geldik. Sahadaki çalışmalarla ilgili bilgi verdik, taleplerini ve görüşlerini dinledik. Önceliğimiz toprak altında kalan 9 işçi kardeşimizi çıkarmak. Her türlü imkan ve kabiliyeti kullanarak bu kardeşlerimize ulaşmak için çalışıyoruz.Diğer yandan toprak yığınını da kaldırmanın gayreti içindeyiz.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 14 noktadan su numunesi alıyor. Bugüne kadar insan sağlığı ve çevreyi etkileyecek bir sonuçla karşılaşmadık.Yaşanan kazada sorumluluğu olan kim varsa devlet olarak bunun hesabını soracağız. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.Olayın ilk anından itibaren buradaydık, bundan sonra da buradayız. Vatandaşlarımızı da gelişmelerle ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER