“Birlikte Emniyetteyiz”

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ‘çocuklarımız, gençlerimiz, toplumumuz için “birlikte emniyetteyiz” sloganı ile tüm hemşehrilerimizi bu sorumluluğu almaya davet ediyoruz.’ Dedi.

“Birlikte Emniyetteyiz”

‘Huzur İçin Erzincan’ projesi ile  Erzincan Valiliği  koordinasyonunda  İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı olmak üzere diğer paydaş kurumlar ile birlikte  ‘Huzur İçin Erzincan’ projesi başlatılmıştı.Bu kapsamda her zaman ve her yerde güvenlik güçlerinin  varlığını vatandaşa hissettirerek alanda görünür olunması, Vatandaşların  suç ve suçlulara karşı tedbirli olabilmesi, Başta asayiş, trafik ve bağımlılık (narkotik) olayları olmak üzere suçu önleyici tedbirler alınması noktasında çalışmalar devam ediyor.

Konu hakkında Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu basın mensuplarına şu bilgilendirmede bulundu: ‘ Belirli suç türlerinde zaten iyi bir durumda olan ilimizi yine bu suç türlerinde hiç suçun işlenmediği veya mevcut durumdan daha iyi bir noktaya gelerek daha az suç ve ihlalin olduğu bir il haline getirmenin gayreti içerisinde  “Huzur Erzincan projesini başlattık.Çıkacağımız bu yolculukta çocuklarımız, gençlerimiz, toplumumuz için “birlikte emniyetteyiz” sloganı ile  tüm  hemşehrilerimizi bu sorumluluğu almaya davet ediyoruz.

ARANAN ŞAHISLARDAN:

İlimiz genelinde son iki ay içerisinde, 650.774 şahıs sorgulanmış, 1.798 umuma açık işyerinin kontrol ve denetimleri yapılmış ve 87.279 da araç sorgulanmıştır. Yapılan bu denetim ve sorgulamalar neticesinde 538 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 73’ü tutuklanarak Erzincan Kapalı İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.Ayrıca Türkiye’de 2023 yılında meydana gelen silahlı olaylarının raporunda ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporuna göre, 2023 yılında 3 bin 773 silahlı şiddet olayı basına yansıdı ve bu  raporda Erzincan, yaşanan 1 olayla Türkiye’de  son sırada gelmektedir.

SİBER OLAYLARI:

İlimiz genelinde son iki ayda; 146 olay meydana gelmiş, 80 olay aydınlatılmış, aydınlatılan olaylarda 82 şüpheli şahıs hakkında da  işlem yapılmıştır.

TRAFİK OLAYLARI:

Son iki ay içerisinde yapılan trafik uygulamalarında; 125,100 araç kontrol edilmiş, 14,886 araç ve araç sürücüsüne Trafik de kurallara uymadıkları için  İdari Para Cezası uygulanmış ve 380 araç trafikten men edilmiştir. Son iki ayda; 267 Trafik kazası meydana gelmiş, meydana gelen bu trafik kazalarında maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 179 vatandaşımız da yaralanmıştır.2024 yılının  ilk iki ayında ilimiz genelinde  ölümlü trafik kazası 1 tane olmuştur. 2023’ün aynı dönemine göre kıyaslandığında ölümlü trafik kaza sayısında %67 oranında azalma olmuştur.

AİLE İÇİ VE KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE:

 146 olay ilimizde meydana gelmiş,  bu olaylar karşısında 131 şahsa önleyici tedbirler alınmıştır. Devletimiz için milletimiz için en önemlisi aile kurumudur. Ailelerimizle ilgili bu anlamda Aile ve Sosyal  Hizmetler İl Müdürlüğümüz ADEM Merkezleri açarak, onun altında aile okulları da  açarak aileyi bilgilendirme, aile içi iletişimin nasıl olması gerektiği ile ilgili üniversite ile birlikte üniversiteyle entegre olarak çok ciddi anlamda eğitimlere de başlayacağımızı buradan duyurmak isterim.

OKUL ÇEVRELERİ VE OKUL SERVİSİ DENETİMİ:

Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri tarafından, çocuk ve gençlerimizin daha güvenli ortamlarda eğitim görmelerini  sağlamak açısından okul müdürleri ile her hafta bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. 176 ekibimiz okul giriş ve çıkışlarında görevlendirilmiş, öğrencilerimize güvenli eğitim ortamı sağlanmak için okul müdürlerimizle işbirliği yapmaktadır. Son iki ay içerisinde 141 okul çevresinde, 139 umuma açık alanda ve 236 servis aracında denetimler yapılmış olup, bu kapsamda 3.672 şahıs sorgulanmıştır.’ Şeklinde konuştu.Erzincan, tarihi boyunca çok zorluğu aşarak bugünlere gelmiş; güçlü sosyal dokusu, yüksek güvenlik standartı ve kardeşlik ruhu ile öne çıkmış bir şehirdir. Bizler, bu mirası korumak ve daha da zenginleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Siber suçlardan trafik güvenliğine, terörle mücadeleden asayiş olaylarının azaltılmasına kadar her alanda kaydettiğimiz ilerlemeler, bu uğurda sarf ettiğimiz çabaların bir göstergesidir. Hiçbirimiz Unutmamalıyız ki; Erzincan'ın güvenliği, her bir Erzincanlının emeği ve katkısıyla pekişmektedir. Bu yüzden, güvenlik güçlerimizle omuz omuza vererek, huzurumuzu ve güvenliğimizi koruma konusundaki kararlılığımız sürecektir. Erzincan, Anadolu'nun kalbinde parlayan bir yıldız olarak, huzur ve güvenin sarsılmaz kalesi olmaya devam edecektir. Kıymetli Erzincanlı hemşehrilerimi ve siz değerli basın mensuplarını saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum, ilimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliği için fedakarca görev yapan tüm kolluk görevlilerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle  saygıyla selamlıyorum’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER