banner49

"Erasmus+ Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi" Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya gazetecilerle bir araya gelerek Erzincan’da yapılacak projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Erasmus+ Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi" Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü tarafından, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Özel bir cafede düzenlenen iftar programına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, Erzincan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Barış Yalçınkaya, kentte görev yapan ulusal ve yerel gazete çalışanlarıyla, iletişim müdürlüğü personeli katıldı.

İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, il müdürlüğü tarafından yapılacak projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Akkaya yaptığı açıklamasında: ‘Avrupa Birliği'nin hibe programları kapsamında İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz "Erasmus+ Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi" projemizin Lansman toplantısı için bir araya geldik. Projemizin temel amacı, gençlerin kent diplomasisi kavramını anlamalarını ve bu alanda aktif bir rol almalarını teşvik etmektir. Gençlerimizin, şehirlerimizde ki uluslararası platformlarda tanınırlılığı ve iyi bilinirliliği arttırılmasında ve şehirlerarası işbirliğinin kurulmasında önemli birer aktör olmalarını sağlamak için çaba harcıyoruz. Bu çerçevede, projedeki faaliyet takvimimizi sizlerle paylaşmak istiyorum:

Erzincan Kent Diplomasisi Çalıştayı: 10-11-12 Mayıs

Tunceli Kent Diplomasisi Çalıştayı: 7-8-9 Haziran

Gümüşhane-Bayburt Kent Diplomasisi Çalıştayı: 19-20-21 Temmuz

Ankara Bölge Zirvesi: 6-7-8 Eylül

Erzincan Ulusal Zirve: 11-12-13 Ekim

Bu faaliyetler aracılığıyla gençlerimizi kent diplomasisi konusunda eğitecek, onların karar alma mekanizmalarında daha aktif ve bilinçli bir şekilde yer almalarını sağlayacağız.

Ayrıca, iletişim başkanlığı olarak yürüttüğümüz bir diğer önemli çalışmadan da bahsetmek istiyorum. Erzincan Bölge Müdürlüğü olarak, 11 farklı sektörde bulunan 34 firma ile %25'e varan kurumsal indirim anlaşmaları gerçekleştirdik. Bu sayede basın kartı sahibi basın mensuplarımız bu indirimlerden yararlanabileceklerdir. Protokollerle ilgili detaylı bilgileri whatsapp gruplarımızdan sizlerle paylaşacağız.

Katılımınız ve desteğiniz için tekrar teşekkür eder, projemizin başarılı ve verimli geçmesini dilerim.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER