banner49

Erzincan’da Elma ağaçları Kasım ayında çiçek açtı

Erzincan’da merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hacıali Palangası köyünde bulunan elma ağaçları, Kasım ayında çiçek açtı.

Erzincan’da Elma ağaçları Kasım ayında çiçek açtı

Henüz yapraklarını dökmeyen ağaçların dallarının bir kısmında çiçekler açtı. Normal şartlarda ilkbahar aylarında çiçek açması ve yaz aylarında meyvelerinin toplanması gereken elma ağaçlarının Kasım ayında çiçek açması görenleri şaşırttı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından, son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesine karşın çiçek açan elma ağaçları görenleri şaşırttı.

Sonbahar mevsiminde elma ağaçlarının çiçek açmasına şaşıran Ali Çimen yaptığı açıklamada; ‘’Burası bizim Elma bahçemiz. Sabah kalktığımızda ağaçların çiçek açtığını gördük. İlkbahar mevsiminde yaşanması gerekeni Sonbahar mevsiminde gördük.’’ Dedi.

86 Yaşındaki Hanife İlter bu yaşına kadar bu böyle bir durumu görmediğini belirterek, ‘’ Ben gördüm şok oldum bu nasıl iş dedim. Dünyanın sonumu artık bilemiyorum. Bu yaşa geldim böyle bir şey görmedim. Birde baktım ağaçlar çiçek açmış.’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER