Erzincan’ın ilçelerinde vahşi çöp depolama sorunu bitiyor

Erzincan’ın ilçelerinde vahşi çöp depolama artık yapılmayacak. Semi-Treyler Tırlar ile merkez çöp depolama ve arıtma alanına, biyogaz tesisine taşınarak burada elektrik enerjisine dönüşecek. İlk etapta Üzümlü ve Tercan ilçelerinde başlayan proje önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de hayata geçirilecek.

Erzincan’ın ilçelerinde vahşi çöp depolama sorunu bitiyor

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır'ın çabaları sonucunda ilçelerde ki vahşi çöp depolamaya son verilerek, Erzincan’a taşınması projesini hayata geçiriyorlar.

Konuyla ilgili olarak konuşan Erzincan Milletvekilleri açıklamalarında; "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'un Erzincan'ı ziyaretinde sözünü aldığımız yeteri kadar Semi-Treyler (Vahşi Çöp Taşıma Tırı) ilçelerimize hibe ediliyor.

Böylelikle bugüne kadar sorun haline gelen vahşi çöp depolama artık ilçelerimizde yapılmayacaktır.

Semi-Treyler Tırlar ile merkez çöp depolama ve arıtma alanına, biyogaz tesisine taşınarak burada elektrik enerjisine dönüşecektir. Erzincan’ımıza, Hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Çöp treylerleri üzümlü ve Tercan ilçelerine teslim edilmiştir. Diğer ilçeler için ise çalışmalar devam ediyor.

Bu vesileyle son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Valimize, İl Başkanımıza, Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER