Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıl dönümü münasebetiyle Erzincan’da anma programı düzenlendi.

Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

Program kapsamında Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı ve Erzincan Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, Türk bayrakları yarıya indirildi. Sirenler ile birlikte araçlarda korna çalınarak, saygı duruşuna eşlik edildi. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce günün anlam ve önemine binaen öğretmen ve öğrenciler tarafından şiir ve konuşmalar yapıldı. Ardından liselerarası düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Erzincan Valisi Mehmet Makas, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Ali Alper Orkun, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından ödülleri verildi.

Düzenlenen çelenk sunma törenine Vali Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, mülki ve askeri erkan, muharip gaziler, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER