Erzincan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Hamza Aydoğdu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ile kurul üyeleri katıldı.
Toplantıda, Erzincan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Oran tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda 2025 yılı faaliyet raporu ile 2026 yılına yönelik eğitim planları ele alınırken; meslek edindirme kursları, açılması planlanan yeni meslek alanları, işbaşı eğitim programları ve mesleki-teknik eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin işletmelerde yapacakları staj ve uygulamalı eğitim kontenjanları hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamında gelen talepler de kurul üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.
Toplantıda konuşan Vali Hamza Aydoğdu, istihdamın artırılmasında kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları ve özel sektör arasındaki iş birliğinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Aydoğdu, “2026 yılının Erzincan’da yatırımın ve istihdamın arttığı bir yıl olmasını arzu ediyoruz. Devletimizin işverenlerimize sunduğu destekleri etkin şekilde anlatacak, tüm paydaşlarımızla birlikte ilimizin kalkınması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.