banner49

Erzincan’da Kadın Girişimciliği İçin Protokol İmzalandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve TOBB Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Girişimcilik Kulübü arasında protokol imzalandı.

Erzincan’da Kadın Girişimciliği İçin Protokol İmzalandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve TOBB Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Girişimcilik Kulübü Arasında İşbirliği Protokolü gerçekleştirildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen protokol törenine Üniversite Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent ve TOBB Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rüveyda Tanoğlu katıldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve TOBB Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Girişimcilik Kulübü Arasındaki protokol anlaşmasını üniversite adına Rektör  Prof. Dr. Akın Levent, TOBB Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu adına da Rüveyda Tanoğlu imzaladı.Üniversitede girişimcilik  ekosistemini artırmaya yönelik çalışmalar yürütmek maksadıyla gerçekleştirilen protokol, “Toplumsal Katkı Ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Çerçevesinde Ortak Projeler Organize Edilmesi”, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın Tanınırlığı Ve Bilinirliğinin Artırmak Amacıyla Faaliyetler Yapılması Ve Projeler Geliştirilmesi”, “Ulusal Ve Uluslararası Fonlara Yönelik Ortak Projeler Hazırlanması Ve Başvuruların Gerçekleştirilmesi”, “Ortak Eğitimler Atölye Çalışmaları, Yarışmalar Ve Paneller Düzenlenmesi”, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının Gençlik Çalışmalarının Planlamasında Kullanılması Amacı İle Çalışmalar Gerçekleştirilmesini”, “Düzenli Toplantılar Gerçekleştirilmesini hedeflemektedir.İmzalanan protokol sonrası değerlendirmede bulunan Rektör Levent farklı alanlarda yapılan ikili anlaşmalara üniversite olarak önem verdiklerini belirterek: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve TOBB Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Girişimcilik Kulübü Arasında imzalanan protokolün her iki tarafa hayırlı olmasını diledi.

Protokol kapsamında öngörülen faaliyetler

Toplumsal Katkı ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İçin Ortak Projeler: Ortak projeler aracılığıyla toplumsal katkı ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Bilinirliğini Arttırma Faaliyetleri: Amaç, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini toplumda daha geniş bir şekilde tanıtmak ve bilinirliğini artırmak adına faaliyetler düzenlemektir.Ulusal ve Uluslararası Fonlara Yönelik Ortak Projeler: Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde fonlarla desteklenen ortak projeler hazırlanacak ve başvurular gerçekleştirilecek.Eğitimler, Atölye Çalışmaları, Yarışmalar ve Paneller: Girişimcilik algısını değiştirmeye yönelik olarak ortak eğitimler, atölye çalışmaları, yarışmalar ve paneller düzenlenecek.Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın Gençlik Çalışmalarında Kullanılması Amaç, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gençlik çalışmalarının planlanmasında etkin bir şekilde kullanılmasıdır.Düzenli Toplantılar Taraflar arasında düzenli toplantılar gerçekleştirilerek, projelerin ilerleyişi ve uygulama süreci takip edilecek.Protokol, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve TOBB Erzincan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rüveyda Tanoğlu tarafından 23 Ocak 2024 tarihinde onaylanarak imzalandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER