"Hadislerle O'nu Anlamak" konulu gençlik bilgi yarışması yapıldı

Erzincan Müftülüğü ile Gençlik ve spor İl Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalan öğrenciler arasında umre ödülü, "Hadislerle O'nu Anlamak" konulu gençlik bilgi yarışması ödül töreni yapıldı.

"Hadislerle O'nu Anlamak" konulu gençlik bilgi yarışması yapıldı

Erzincan Valiliği himayalerinde, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Erzincan İl Müftülüğü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler arasında düzenlenen Umre Ödüllü "Hadislerle O'nu Anlamak" konulu gençlik bilgi yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi  Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürü Murat Demir, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Erzincan İl Müftü Vekili Gökhan Badem, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ve şiir dinletisi ile devam etti.  Programda sırasıyla İl Müftü Vekili Gökhan Badem, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürü Murat Demir, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül birer konuşma yaparak, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, dereceye girenleri tebrik ettiler.

Düzenlenen programda son olarak konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise, Peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek konuşmasında; “Peygamber efendimiz yaşamadığı hiçbir şeyi karşısındaki insanlara söylememiştir. O bir model ve rehberdir. Merhamette, şefkatte, iyilikte, mütevazilikte bir modeldir. Onu geçmek mümkün değildir. Biz şunu düşünmeliyiz. Bu yolda ne yapabiliriz, gücümüz neye yetebiliyor, o hedefte ilerleyeceğiz.Sizler, Alem-i İslam'a bayraktarlık yapan necip Türk Milleti’nin kahraman evlatlarısınız. İnşallah bu coğrafyada al bayrağımızın altında yetişen gençlerimiz dini değerlerini de milli değerlerini de en güzel şekilde öğrenerek tüm dünyaya rol model olacaktır. Yarışmaya katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Biz sizlerle birlikte güzeliz, sizinle birlikte Erzincan’da çok güzel işler yapacağız” dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından program, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER