banner49

Kaçak Avcıları Yakalatana Ödül Verecek

Erzincan’ın İliç İlçesine bağlı Bozyayla Köyü Muhtarı Şerif Bar, bölgede kaçak avcıları ihbar edene bin TL ödül vereceklerini açıkladı. Kaçak avcıların kendi köylüleri çıkması durumunda, yakalatan kişiye iki bin TL ödül verecek.

Kaçak Avcıları Yakalatana Ödül Verecek

Erzincan’ın İliç İlçesine bağlı Bozyayla Köyü Muhtarı Şerif Bar köylülerle birlikte, köyde kaçak avlananlara karşı mücadele veriyor. Bozyayla Köyünde kaçak avcılara adeta savaş açan köy muhtarı ve duyarlı köylüler, yasa dışı avlanmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini belirttiler.

Bozyayla Köyü Muhtarı Şerif Bar, kaçak avcıları ihbar edene Bin TL ödül verecek. Kaçak avcılar kendi köylerinden biri çıkarsa, ihbar edene İki Bin TL ödül verecek.

Muhtar Bar açıklama yaparak sosyal medyada paylaştığı görüntüde, ‘’Sabahları kalkıyorum belirli saatlerde komşuları geziyorum, ilaçlarını, ekmeğini, ihtiyaçlarını alıp getiriyorum. Yalnız bir sıkıntımız var, avla ilgili. Çevre köylerden gelip keçilerle alakalı başımıza bela oldular. Bizde arkadaşlarla konuşarak şöyle bir şey düşündük. Eğer kim ihbar eder o kaçak avlanan şahsı yakalatırsa, ben muhtar olarak bin TL mükafat vereceğim. Eğer bu keçileri vuranlar benim köyümden biri çıkar yakalatırlarsa o zaman ihbar edene iki bin TL vereceğim. Yani bir insan köyüne hain olamaz. Neden böyle söylüyorsun derseniz şüphelendiklerim var ondan böyle söylüyorum. Kamuoyuna da duyuruyorum. Adım adımda takip ediyoruz. Malumunuz keçi vurmak yasak.’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER