banner49

Kaçak Kazı Yapanlar Suç Üstü Yakalandı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak kazı yaptıkları tespit edilen 5 kişiyi gözaltına aldı.

Kaçak Kazı Yapanlar Suç Üstü Yakalandı

Erzincan’nın Kemah ilçesinde, kaçak kazı yapıldığı bilgisi alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışma ve takip sonucunda izinsiz kazı yapan şüpheli 5 kişiyi suç aletleri ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

Olay yerinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, 46 adet patlamaya hazır elektrikli fünye, 2 adet kazma, 1 adet balyoz, 1 adet benzin ile çalışan hilti, 2 adet hilti ucu, 2 adet 12 volt akü, 4 adet murç, 1 adet keser, 1 adet metal detektörü, 4 litre benzin, ve 30 metre elektrik kablosu ele geçirildi. Göz altına alınan şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Erzincan Valiliği tarafından konuyla alakalı yapılan yazılı açıklamada; ‘’ Erzincan İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca ilimiz genelinde kaçakçılık ve tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesi kapsamında yapılan çalışma neticesinde; Erzincan İli Kemah ilçesi Gediktepe Köyünde, (Z.A.),(A.Ç.),(E.S.),(H.Ö.) ve (O.K.) isimli şahısların 2803 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 3’ üncü maddesi kapsamında  “ İzinsiz Kazı ” yaptıkları tespit edilmiş ve şahıslar suçüstü yakalanmıştır.

Olay yerinde 46 adet patlamaya hazır elektrikli fünye, 2 adet kazma, 1 adet balyoz, 1 adet benzin ile çalışan hilti, 2 adet hilti ucu, 2 adet 12 volt akü, 4 adet murç, 1 adet keser, 1 adet metal detektörü, 4 litre benzin, ve 30 metre elektrik kablosu ele geçirilmiş olup, şüpheli şahıslar ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

İlimizde Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.’’ denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER