banner49

‘Polisim’ Dedi Polise Yakalanarak Tutuklandı

Erzincan’da kendilerini polis olarak tanıtıp, kandırdığı yaşlı çiftin 2 bin 600 avro ile 4 bin lirasını dolandıran zanlılar, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı.

‘Polisim’ Dedi Polise Yakalanarak Tutuklandı

Olay, Erzincan’ın Ulalar Mahallesinde meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan zanlılar, yaşlı bir çifti arayarak adlarının bir suça karıştığını tespit ettiklerini, şüphelileri yakalamak için evlerindeki altın ve paraları incelemek üzere emniyete götüreceklerini söyledi. Dolandırıcılara inan Bayram B., bir süre sonra otomobille evine gelen ve kendilerini polis olarak tanıtan bir kişiye 2 bin 600 avro ile 4 bin lira para verdi. Parayı alan dolandırıcılar yaşlı çiftin adına bankaya para yatırıldığını bakaya giderek bu parayı almaları gerektiğini söyledi. Bayram B. bankaya gittiğinde adlarına böle bir paranı gelmediğini öğrenince durumu anlayarak hemen polisi aradı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırma ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelilerin aracını tespit etti. Ekiplerce takibe alının aracın Erzincan’dan çıkarak Sivas istikametine doğru gittiği belirlendi. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile koordineli bir çalışma başlatan ekipler aracı Sivas girişinde durdurarak olaya karışan zanlıları gözaltına aldı.

Erzincan'a getirilerek polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 17:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
ozannn62
ozannn62 - 3 yıl Önce

Ah keşke parayı benden isteselerdi bak neler oluyordu o zaman Polise de gerek kalmazdı

SIRADAKİ HABER