banner49

“Birlikte Emniyetteyiz” Paneli Düzenlendi

Erzincan Valiliği himayesinde kent genelinde yürütülecek olan Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzincan İl Müdürlüğü, Erzincan Emniyet İl Müdürlüğü iş birliği ile “Birlikte Emniyetteyiz” paneli düzenlendi.

“Birlikte Emniyetteyiz” Paneli Düzenlendi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent,  Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr.Cihan Tekin, Erzincan Aile İl Müdürü Serdar Demirci, üniversite üst yönetimi, çok sayıda akademisyen, emniyet personeli ve öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Yusuf Ziya Keskin’in yaptığı panelde Gözde Özdemir “Erken Yaşta Evlilik ve Aile İçi Şiddet”, Ali Mısıroğlu “Siber Suç Çeşitleri ve Siber Zorbalık”, Rümeysa Asan “Kadın Destek Hattı (KADES) Uygulaması ve Yasal Süreç” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanı panelist Gözde Özdemir, “Erken Yaşta Evlilik ve Aile İçi Şiddet” konulu sunumunda 2022-2025 yılları arasında uygulanması hedeflenen Erzincan eylem planını anlattı. Adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler, toplumsal farkındalık olmak üzere şiddetle topyekün mücadele konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması için 4 önemli hedefe ilişkin faaliyetin yer aldığını belirtti. Erken yaşta ve zorla evlilik konusunun da gündemlerinde olduğunu ifade eden Özdemir, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar konusunda da detaylı bilgilendirme yaptı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünden komiser Ali Mısıroğlu ise “Siber Suç Çeşitleri ve Siber Zorbalık” konusunda yaptığı sunumunda siber suç, siber suçlu ve siber zorbalık kavramlarını açıkladı. Mısıroğlu günümüzde en çok karşılaşılan siber suç çeşitlerinin “hediye çekiliş dolandırıcılığı, kargo dolandırıcılığı, fatura dolandırıcılığı, sahte siteler, burs dolandırıcılığı ve banka hesabı kiralama dolandırıcılığı” olduğuna dikkat çekerek özellikle öğrencilerimizi okul kayıt dönemlerinde yapılan burs dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünden komiser Rumeysa Aslan ise “Kadın Destek Hattı (KADES) Uygulaması ve Yasal Süreç” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. 24 Mart 2018 tarihinde hayata geçirilen ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün teknik imkan ve kapasitesi en üst seviyede kullanılarak geliştirilen bir uygulama olduğundan söz etti. Aslan, KADES’i yalnızca kadınların kullanabileceğini ve ihbar yapıldıktan sonra geri dönüşün çok kısa sürede olduğunu vurguladı. Katılımcılar arasından bir gönüllü ile KADES üzerinden uygulamalı olarak bir ihbar yapıldı. Aslan, ihbara ekiplerin dönüş süresinin ortalama 1.5 dakika, ekiplerin olay yerine varış süresinin ise ortalama 3 dakika olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan örnek uygulamada Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube ekipleri ve aile içi şiddet birimi olay yerine toplam 4.5 dakikada ulaştı. Uygulama katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Birlikte Emniyetteyiz” paneli soru-cevap bölümünün ardından sonra erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER