banner49

Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Tören programında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Düzenlenen törene Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile gaziler katıldı.

Düzenlenen törende Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ecep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin 27'nci ve son Başbakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Binali Yıldırım’ın kutlama mesajları okundu.

Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “Anadolu coğrafyasında vatan uğruna can vermiş şanlı ecdadımıza yaraşır neferler olup çocuklarımıza, torunlarımıza bu toprakları göklerde nazlı nazlı dalgalanan Albayrağımız ile teslim edeceğiz. Bu vesile ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bütün Türk yurtlarında hainlerle mücadele eden vatan evlatlarına yüce Allah’tan güç kuvvet diliyorum. Tüm hemşerilerimin bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyorum. ”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER