Erzincan Depreminde Yaşamını Yitirenler Anıldı

13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 29'uncu yıl dönümü münasebetiyle Erzincan Belediyesi tarafından deprem şehitlerini anma programı düzenlendi.

Erzincan Depreminde Yaşamını Yitirenler Anıldı

Terzibaba Mezarlığı Deprem Şehitliği'nde düzenlenen programa Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Program kapsamında depremde hayatını kaybedenlerin anısına Kur'an-ı Kerim tilaveti verilerek, dua edildi. Ardından Erzincan MilletvekilleriSüleyman Karaman ve Burhan Çakır ile Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.

Daha sonra Erzincan Valisi Mehmet Makas yaptığı konuşmada, deprem başta olmak üzere afetlere karşı hazırlıklı bir toplum haline gelinmesi için 2021 yılının "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlendiği hatırlatarak, bu kapsamda Erzincan’da bugüne kadar 12 bin 843 kişiye "Afet Bilinci Eğitimi" verildiğini, yılsonuna kadar ise 156 bin 963 kişiye bu eğitimin verilmesinin planlandığını aktardı.

Konuşmasında, Ülkede ve Erzincan’da tüm vatandaşlara afetsiz ve huzur içerisinde bir yaşam temenni eden Vali Makas, deprem şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabırlar diledi.

Konuşmaların ardından Vali Makas ve beraberindeki il protokolü tarafından deprem anıtına çelenk konularak, deprem şehitlerinin mezarlarına karanfil bırakıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER