Erzincan POMEM'de Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Erzincan POMEM'de Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Erzincan'da 9 aylık eğitimlerini tamamlayan ve  mezun olan bin 521 Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencisi, meslek yeminlerini yaparak kep attı.Mezuniyet heyecanı yaşayan polis adayları, mutluluklarını ailelerine ve arkadaşlarına sarılarak paylaştı.

  1. Polis Meslek Eğitim Merkezi Spor Salonu’nda 29’ncu dönem polis adayları için düzenlenen mezuniyet törenine; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alper Özdemir, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve polis adaylarının aileleri katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende POMEM öğrencileri adına dönem birincisi Yasin Mert Akbaba konuşma yaparak, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından konuşan POMEM Müdürü Alper Özdemir, emniyet teşkilatına girecek olan polis adaylarına meslek hayatlarında başarılar diledi.

    Törende son olarak konuşmasını yapan  Valisi Hamza Aydoğdu; “Bu ülkenin topraklarında gözlerini açan her çocuk Polis ve Asker olmak ister. Karşımda duran birbirinden güzel gençleri gördüğümde; onların zaten burada Vatanına Can olmak için bulunduğunu biliyor ve bu konuda en ufak bir tereddüt bile duymuyorum.
    Sevgili gençler, sizler artık, sadece kendi anne ve babalarınızın değil, devlet ana ve devlet babanın da kahraman birer evlatlarısınız. Bugünden itibaren, Anadolu’nun dört bir köşesinde, hilalin dalgalandığı her yerde, milletimizin huzur ve güveni için gecenizi gündüzünüze katacaksınız” dedi.

Sevgi ve merhametin yüreklerinden asla eksik etmemeleri gereken iki kavram olduğunu belirten Vali Hamza Aydoğdu, konuşmasının devamında, "Benim sizden istediğim; yüreğinizden asla eksik etmemeniz gereken iki kavram var, sevgi ve merhamet… Nerede, kiminle ve hangi durumda olursanız olun kalbinizde her zaman sevginin tohumları olsun. Sevginin tohumları olsun ki, Vatanın hangi köşesine giderseniz gidin onları toprağa ekebilesiniz. Sizin ekeceğiniz bir tane sevgi tohumu bile devleti ve milleti birleştirecek ve aralarında kopamayacak bir bağ oluşturacaktır.

Sizlere 9 ay boyunca anne babalık yapan Polis Okulu Müdürü Alper Özdemir Müdürümüze ve şahsında ki sıralı bütün amirlerimize, anne babalarınızın huzurunda şükranlarımızı sunuyorum. Teşekkür ediyorum.
Sevgili anne babalar bugün sizin evlatlarınız sizi gururlandırdı. Bu gurur bir faninin yaşayabileceği en büyük gururdur. Bu çocuklarınız sizin atan kalbiniz, tutan eliniz, Allah sizlerden razı olsun. Al Bayrağın altında devletine, vatanına, milletine bağlı böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için hepinizin samimiyetle ellerinden öpüyorum. Allah sizleri var etsin" dedi.

Konuşmasının son bölümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehit olan tüm polisleri, rahmetle, minnetle ve dua ile yad eden Vali Aydoğdu, genç polislere başarılar diledi.

Tören, dereceye giren öğrencilere Vali Hamza Aydoğdu tarafından başarı belgesi ve hediye takdim edilmesi ve ardından da polis adaylarının yemin ederek kep atması ile sona erdi.

Yemin törenin ardından çeşitli illerden gelen polis adaylarının aileleri ile görüşen Vali Hamza Aydoğdu, birer hatıra fotoğrafı çektirerek, hem aileleri hem de polislik mesleğine adım atacak olan genç polisleri tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER