Erzincan Valiliğinden Evsizlere Yardım Eli

Erzincan’da sokakta yaşayan vatandaşlar için başlatılan ‘Soğuk Havalarda, Kimse Sokaklarda Kalmasın’ çalışması kapsamında evsiz vatandaşlar otellerde misafir ediliyor.

Erzincan Valiliğinden Evsizlere Yardım Eli

Erzincan’da etkili olan soğuk havadan en çok sokakta yaşayanlar etkilendi. Hava sıcaklığının gece -15 dereceye kadar düştüğü Erzincan’da Valilik harekete geçti.

Kış mevsimi sebebiyle soğuk havanın etkili olduğu Erzincan'da, sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar otellerde misafir ediliyor. Erzincan Valiliği himayelerinde "Soğuk Havalarda, Kimse Sokaklarda Kalmasın" çalışması kapsamında Erzincan ve ilçelerinde evi olmayan vatandaşlar, otellere yerleştiriliyor. Duyarlı vatandaşlar sosyal medya ve diğer iletişim kanallarından yaptıkları ihbarlar da değerlendirilerek görevliler evsiz vatandaşlara ulaşılıyor.

Yapılan çalışma kapsamında; psikolojik, ekonomik veya sosyal durumundan dolayı belirli bir ikamet yeri olmayan ve kış aylarında sokakta kalmakta veya terk edilmiş mekanlarda yaşadığı tespit edilen vatandaşlar, barınma, beslenme, sağlık ve ayni yardımlarla sahip çıkılıyor.

Çalışmaya yönelik açıklamada bulunan Erzincan Valisi Mehmet Makas, hiçbir vatandaşın sokakta kalmaması için başlatılan bu çalışmaya tüm Erzincanlıların gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Otellere yerleştirilen evsiz vatandaşların geçimlerini sağlayabilmeleri adına iş bulma konusunda destek olduklarını da vurgulayan Vali Makas, bu kapsamda meslek ve çalışabilecekleri alanları değerlendirilen vatandaşların sıkıntı ve dertlerinin de dinlenildiğini aktardı.

Kendilerine sıcak bir yuva imkanı verilen evsiz vatandaşların üç öğün yemekleri, giyecek ve ihtiyaçlarının yanı sıra her türlü sağlık tedbirlerininde sağlanmakta olduğunu bildiren Vali Makas, kış boyunca devam edecek olan bu uygulama kapsamında, vatandaşların sokakta gördükleri evsizlerin durumlarını "153 - 155 - 156 ve 0(535) 975 98 38" no'lu irtibat hatlarına bildirilebileceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER