Erzincan’da Uyuşturucu ve Tarihi Eser Operasyonu!

Erzincan’da jandarma ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonunda, suçüstü yakalanarak gözaltına alınan 1 şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Öte yandan Erzincan’da, ellerinde bulundurdukları eski dönemlere ait tarihi eser niteliği taşıyan sikke ve eşyaları satmaya çalışan kişiler yakalandı.

Erzincan’da Uyuşturucu ve Tarihi Eser Operasyonu!

Erzincan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’ İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; İlimiz genelinde Kaçakçılık Suçları ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti olaylarının önlenmesi kapsamında yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; İlimiz Merkez Hocabey Mahallesinde, (H.A.) isimli Afganistan uyruklu şahıs uyuşturucu madde satışı yapacağı esnada 16 Adet (Fişek) halinde toplam (50) gr Metamfetamin ile suçüstü yakalanmış olup, şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Erzincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmiştir.

Öte yandan ilimiz merkez Ulalar Mahallesinde ellerinde bulundurdukları eski dönemlere ait tarihi eser niteliği taşıyan sikke ve eşyaları satmaya çalışan (H.M.Ö.), (S.A.) ve (S.B.) isimli şahıslar ile birlikte; satmaya çalıştıkları (70) adet sikke, (2) adet İngiliz menşeili piyade tüfeği, (3) adet kılıç, (1) adet kama, (1) adet toplu tabanca ve (1) adet el dürbünü ele geçirilmiş olup şüpheli şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Ele geçirilen suç unsurları Erzincan İl Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

İlimizde Kaçakçılık Suçları ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.’’ Denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER