banner49

Erzincan’ın Kurtuluşunun 106’ncı Yılı Gerçekleşen Törenle Kutlandı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıldönümü gerçekleştirilen tören ile kutlandı. Törende konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, vatan ve bayrak sevgisinin üstün cesaret kahramanlığı ile tarihe altın harflerle yazıldığı gündür 13 Şubat .

Erzincan’ın Kurtuluşunun 106’ncı Yılı Gerçekleşen Törenle Kutlandı

13 Şubat Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 106’ncı yıl dönümünü programları kapsamında Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Düzenlenen törene Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral  İsmail Yayan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile gaziler katıldı.

 Düzenlenen törende Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi'nin   çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajları okundu.

Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun;’ Türkün sarsılmaz  idaresinin vatan ve bayrak sevgisinin üstün cesaret kahramanlığı ile tarihe altın harflerle yazıldığı gündür 13 Şubat. Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan bir çok medeniyete beşiklik etmiş Erzincan’ımız dünya tarihinin en kanlı savaşı esnasında işgale uğramış. De4stansı bir mücadele ile aziz milletimizin üstün mücadelesi ve bağımsızlık ülküsü ile geri alınmıştır. Bugün bu kutlu günün 106’ncı yılını sizlerle birlikte coşku ve gururla kutluyor olmanın onuru içerisindeyim. Türk olmak bu vatanın bu toprakların evladı olmak ayrılacaktır. Bunun bilincinde olan her fert şunu da bilmelidir ki üzerimize düşen görevlerde bir o kadar ayrıcalık gerektirmektedir. Bizler bu vatan için canından, malından sevdasından vazgeçmiş ecdadımızın emaneti olan bu toprakların neferi olmaya son nefesimizi verene kadar devam edeceğiz. 1071’den 1918’e ve bugüne kadar bu topraklar için can veren, bedel ödeyen şanlı ecdadımızın bu emanetine sahip çıkmak bizlerin en önemli görevidir. O yüzdendir ki ilk olarak çocuklarımıza vatan sevgisini aşılamalı onları ilim ve bilimle donatıp bin yıl önce olduğu gibi bugünde gözü birliğimiz ve beraberliğimizi bozma derdinde olan gözü topraklarımızda olan hainlere imanla göğsümüzü siper etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun  106’ncı yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum2 dedi.



 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER