Gökyüzüne turuncu renkli balonlar bıraktılar

Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla program düzenlendi. Gerçekleştirilen programın sonunda gökyüzüne turuncu renkli balonlar bıraktılar.

Gökyüzüne turuncu renkli balonlar bıraktılar

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ömer Özbay ,Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce hazırlanmış olan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele içerikli video gösterimi ile devam etti.

Video gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Serdar Demirci konuşmasına şunları kaydetti; 'Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de mücadele edilmesi gereken önemli bir sorun alanı olarak varlığını sürdürerek  kadının sosyal, ekonomik ve toplumsal yaşamda daha aktif ve üretken olmasının önüne geçtiği gibi, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve politik yönlerden geri kalmasına neden olmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadele çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Bir erkek yetiştirirsen bir adam, bir kadın yetiştirirsen bir aile yetiştirirsin düsturuyla ailenin de, tarih boyunca bütün toplumların çekirdeğini oluşturan bir müessese olduğunu göz önünde bulunduracak olursak toplum içinde kadınların onurlu, huzurlu, aktif ve üretken bir şekilde yer alması büyük önem arz etmektedir.

Sevgili Peygamberimiz veda hutbesinde “Ey İnsanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu Allah’ın emriyle kendinize helal kıldınız Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır.” buyurmaktadır. Bakanlığımızca Ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat ve uygulamaların düzenlenmesi, iş ve aile yaşamı arasındaki uyumun artırılması, ailenin korunmasına dair hak ve sorumlulukların geliştirilmesine yönelik çalışmaların takibi İl Müdürlüğümüzce Kadın Hizmetleri Birimi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Şiddetle Mücadele İrtibat Noktası tarafından yürütülmektedir. Özellikle kadınların karşı karşıya bulunduğu şiddet ve ayrımcılık gibi sorunların çözümü konusunda çok büyük hassasiyet göstererek, güçlü bir ailenin temelinde güçlü kadının yattığı, kadının gücünün de kendisine duyulan saygıdan ve haklarını kullanabilme imkânından kaynaklandığını unutmadan tüm gayretlerimizle hizmetlerimize devam edeceğiz. Bakanlığımızın vizyonu olan “Toplumun her bir ferdine ulaşarak etkin sosyal hizmet sunumuyla ülkemizin sosyal kalkınmasında öncü kurum olmak.” hepimizin benimsediği bir sorumluluktur. Kadının toplumdaki ehemmiyetinin vurgulanması ve aile yapısının güçlendirilmesi doğrultusunda düzenlediğimiz Ailede sevgi Dili ve Nezaket konulu programımızın verimli olmasını ve ailede mutluluğa katkı sağlayarak, “kadına vefa adına, kadının güçlendirilmesi ve bu sayede toplumsal refahın artmasına katkı sağlamasını” temenni ederek; şiddetin olmadığı Türkiye yüzyılı dileklerimle, siz değerli katılımcılarımızı selamlıyor, katılımınız için teşekkür ediyorum dedi.

Ardından konuşmasını yapmak için kürsüye gelen  Vali Yardımcısı  Ömer Özbay; 'Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini, İç İşleri Bakanlığı olarak, kolluk kuvvetlerimizin yanı sıra 112-155-156 numaralı telefonlar tüm platformlarda kullanıma açılan Kades uygulamasına değinerek, bir kadının kaybedilmesi demek, bir annenin bir evin bir ülkenin kaybedilmesi demektir ifadelerine yer verdi. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşumuz olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz personeli tarafından “Şiddet anında ne yapılmalı konulu bilgilendirme, Şiddet Önlem ve İzleme Müdürlüğümüz ile Kadın Konuk evi hizmetlerimizin anlatıldığı sunum gerçekleştirildi.

Yapılan sunumun ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Dölek’in “Ailede Sevgi Dili ve Nezaket” Konulu Sunumu ile devam eden program, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına, Vali Aydoğdu ve katılımcılar ile birlikte, gökyüzüne bırakılan turuncu renkli balonların ardından program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER