banner49

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Artıyor

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ile ilgili görevli personelleri tarafından, mağdur kadınlara KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) programı anlatılarak ve uygulamalı bir şekilde telefonlarına indirilmesi sağlanarak farkındalık yaratılmaya devam ediliyor.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Artıyor

Bu kapsamda Erzincan’da 2 bin 510 kişiye KADES programı tanıtımı yapılarak cep telefonlarına uygulamanın indirilmesi sağlandı.

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır.

KADES uygulaması, kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi kapsamında mağdur kadınlara KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) programı uygulaması hakkında bilgilendirme yapılarak, uygulamayı İOS ve ANDROİD uyumlu cep telefonlarına indirmesi sağlanıyor.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kadına yönelik şiddet ile ilgili 2019 yılı içerisinde 1524, 2020 yılı içerisinde 806 personele farkındalık eğitimi verildi.

Ayrıca 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü kapsamında görevliler tarafından toplam 1600 KADES tanıtım broşürü dağıtılarak, belediyeye ait dijital reklam panolarında KADES ve Kadına yönelik şiddet ile ilgili afişler asılarak bilgilendirme yapıldı. Görevli ekipler tarafından 28 kadın personele ve 2510 vatandaşa KADES programı tanıtımı yapılarak cep telefonlarına uygulamanın indirilmesi sağlandı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, tüm bu çalışmalarını yayınladıkları videoyla paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER