banner49

Milletvekillerinden '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekillerinden '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada; “ Basın mesleğinde çalışanlarla çalıştıranların arasındaki ilişkilerin düzenlenmesine ilişkin, 212 sayılı Yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 tarihinden beri, 10 Ocak günü ülkemizde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

İktidara geldiğimiz dönemden itibaren ileri demokrasi anlayışını tesis etmek için, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesi için gereken adımlar bir bir atıldı. Azınlığın çoğunluğa tahakküm etmediği, çoğulcu bir anlayışla karar süreçlerinin işletildiği ve denetlendiği bir anlayış benimsendi. Sivil toplum kuruluşları, medya, kanaat önderleri, meslek kuruluşları gibi kesimlerin ve örgütlerin yönetimde ve karar alma süreçlerinde aktif rol oynadığı bir anlayış geliştirildi. Her türlü vesayetçi yönetim anlayışına karşı ciddi mücadeleler yürütüldü. İleri demokrasinin gerçekleştirilmesindeki en önemli unsurlardan biri de hiç şüphesiz basındır. Çağdaş bir demokrasinin, şeffaf bir Devletin ve açık bir toplumun olmazsa olmazı basındır. Basın dünyanın yönelmiş olduğu bilgi toplumuna geçişte, en büyük artı değer üreten alanların başında yer almaktadır. Aynı zamanda basın milli, ahlaki ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesinde de önemli bir yere sahiptir. Yazılı ve görsel boyutu ile sanal ortamda da ciddi bir ilerleme içinde olan Türk basını geçmişten bugüne ülkenin gelişmesine değerli katkılarda bulundu. Basının bu seviyeye ulaşmasında en büyük pay, görevini şartlar ne olursa olsun fedakârca ve tarafsızca yapan basın çalışanlarına aittir.

Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli özelliklerinden biridir. Basın özgürlüğünün korunması kadar önemli bir başka hususun da bu özgürlüğün istismar edilmemesi yanında, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin gözetilmesidir. Hükümetimiz döneminde basın çalışanlarının daha özgür bir ortamda görev yapabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmış ve basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması noktasında kararlı adımlar atılmış ve bu konuda kararlılığımız aynen devam edecektir. Ülkemizin demokratikleşmesinde kilit rol oynayan medyanın, basın kanunda yapılan değişiklikle basının haber kaynaklarını açıklamaya zorlanamayacağı hükmü getirilerek basın özgürlüğü genişletildi. Bugün daha özgür, daha şeffaf olarak mesleklerini yerine getirebilmektedirler.

Türk basınının bu anlayışla daima sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine inanıyor, değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü`nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER