Öğrencileri hem öğreniyor hem üretiyor

Erzincan’da Gül Cemal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesindeki serada organik sebze yetiştiriyor. Okulun öğrencileri hem seracılık mesleği öğreniyor hem de üretime katkı sağlıyor.

Öğrencileri hem öğreniyor hem üretiyor

Gül Cemal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulun içinde bulunan serada organik sebze yetiştiriyor. Mevsimine göre sebze yetiştiren öğrenciler hem seracılık mesleğini öğreniyor hemde üretim yaparak da kendilerine ek gelir sağlıyor.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarı temennilerini ileten Vali Aydoğdu, okul idarecileri ve öğretmenlerle de görüşerek eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.Ayrıca okulun tarıma yönelik çalışmaları kapsamında öğrenciler ve öğretmenler tarafından ileri teknik ve yöntemlerle yetiştirilen fidelerin bulunduğu seraları da gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Aydoğdu, yetiştirilen fidelerin her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçileri  hizmetine sunulduğu bilgisini aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER