Resmi evrakta sahtecilik operasyonu

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Resmi Evrakta Sahtecilik suçu kapsamında operasyon düzenlendi.

Resmi evrakta sahtecilik operasyonu

Erzincan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’ Valiliğimiz İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Resmi Evrakta Sahtecilik suçu kapsamında devam eden soruşturmada, dosya şüphelilerinin suç bağlantılarının ortaya çıkarılabilmesi amacıyla 2017-2021 yılları arasındaki kayıtları içeren bilgilere ihtiyaç duyulmuş, Afganistan Uyruklu (A.B.), (D.B.), (G.A.D.), (G.N.), (K.M.C.) ve (M.H.M.) isimli şüphelilerin hesap hareketlerinin incelenmesi amacıyla ilgili birimler ile gerekli koordine kurulmuştur.

Bu kapsamda ; (4) adet dizüstü bilgisayar, (1) adet yazıcı, (7) adet cep telefonu, yurda kaçak yollarla girdiği değerlendirilen (7093) kg. pirinç, (86,7) kg. çay ve (69) adet elektronik aksesuara el konulmuş, suçtan elde edildiği değerlendirilen şüphelilerin banka hesaplarında gelen/giden transferler arasındaki fark olan 14.838.000,00 TL para dondurulmuştur. Şüphelinin hesap hareketlerinden elde edilen veriler ışığında öncül suç haricinde Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama Suçu (TCK 282)’na muhalefet olayında gerekli adli işlemlere devam edilmektedir.

İlimizde her türlü Kaçakçılık ve Mali Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. ‘ denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER