banner49

"Sağlıklı Arı, Yüksek Verim Paneli" düzenlendi

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Özel İdaresi tarafından desteklenen Sağlıklı Arı Yüksek Verim Paneli Erzincan’da düzenlendi.

"Sağlıklı Arı, Yüksek Verim Paneli" düzenlendi

Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen panele arıcılar yoğun ilgi gösterirken, panele Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Saadettin Taşkesen de katıldı.

Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rahmi Özendi yaptığı konuşmasında arının ve arıcılığın önemine değindi. Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özendi konuşmasında birliğin çalışmaları hakkında bilgi verirken sektörün gelişmesi adına çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özger ise Erzincan’ın arıcılık sektörü açısından uygun olduğunu, yürütülen çalışmaların Erzincan Belediyesi olarak her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.Panelde konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay ise konuşmasında, Erzincan Valiliği’nin her zaman üreten, yetiştiren çiftçilerin yanında olduğunu ifade ederek, Valimiz Doç.Dr. Hamza Aydoğdu’nun himaye ve desteklerinin her zaman arıcılarla birlikte olduğunu söyledi. Panelde daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Levent Aydın arı hastalık ve zararlıları ile arılarda ilkbahar ve sonbahar bakımı konulu bir sunum yaptı. Panelin devamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Engin Kılıç apiterapi; Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr.Ali Korkmaz ise kaliteli koloni yönetimi ile verim artışı konulu sunumlarını yaptılar.

Panelin sonunda ise Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından katılımcılara arıcı maskesi hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER