Bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri yapıldı

Erzincan’ın genel durumu ve bebek ölümleri istatistikleri Dr. Muhsine Adıgüzel tarafından aktarılarak, alanında uzman hekimler tarafından 4 vakanın sunumu yapıldı.

Bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri yapıldı

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilde gerçekleşen tüm ölü doğum ve bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri gerçekleştirildi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Gülşah Taş, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı  Dr. Aslan İskender, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ezgi Balkarlı ve yöneticileri katıldı.Erzincan genelinde  görev yapan Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları ve ilgili birimlerde görev yapan; Ebe, Hemşire, Sağlık Memurları ve diğer katılımcılara Erzincan’ın  genel durumu ve bebek ölümleri istatistikleri Dr. Muhsine Adıgüzel tarafından aktarılarak, alanında uzman hekimler tarafından 4 vakanın sunumu yapıldı.26/03/2018 tarih ve 7 sayılı Genelgeyle Bebek Ölümleri İzleme Sistemi yürütülmekte ve sistem kapsamında ilde gerçekleşen tüm ölü doğum ve bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri gerçekleştirildi.Sistem ile bebek ölümlerinin tespitini sağlamanın yanı sıra her bir bebek ölümünü izleyerek, nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amaçlanıyor.

Bu kapsamda İl İnceleme Kurulunda görüşülerek karara bağlanan vakalardan, belirlenen özellikli vakalar için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda vaka sunum toplantısı yapıldı.Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı katılımcıların soruları cevaplanarak, sonlandırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER