banner49

Vakalar arttı! Erzincan’da önlemler üst seviyede

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Erzincan’da corona virüsü vaka sayılarında son bir haftada büyük artış yaşanması üzerine corona virüsü tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Vakalar arttı! Erzincan’da önlemler üst seviyede

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara maske dağıttı. Dörtyol Mevkiinde maske dağıtan görevliler, vatandaşları Corona Virüs süreciyle ilgili bilgilendirdiler.

Sağlık Bakanlığı'nın ilk hafta açıkladığı koronavirüs risk haritasında, Erzincan’da vaka sayısı her 100 bin kişide 31.14 olarak gerçekleşmişti. Vaka sayısının ikinci hafta 53.75’e ve bu hafta ise 124.13’e yükseldiği kentte, yaşanan hızlı artışla il genelinde COVİD-19 ile mücadele çalışmaları da artırıldı.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından Dörtyol mevkiinde aşı, maske, mesafe, temizlik ile izolasyon tedbirleri konularında stand faaliyeti gerçekleştirildi.

Söz konusu faaliyet çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan afiş ve broşürler kullanılarak vatandaşlara yönelik farkındalık çalışması yapılarak, ücretsiz maske dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER