Yenidoğan ölümlerini azaltabilmek için eğitimler sürüyor

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik eğitim verildi.

Yenidoğan ölümlerini azaltabilmek için eğitimler sürüyor

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik

Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli programlar yürütülüyor.Yenidoğan ölümlerini azaltabilmek için yüksek teknolojiye dayanan, uzman ağırlıklı yenidoğan bakımının yanı sıra temel yenidoğan bakım hizmetlerinin de geliştirilmesi gerekiyor.Bu kapsamda ülke genelinde yenidoğan bakımında standardizasyonu ve güncel bilgilerin kullanılmasını sağlamak amacıyla Daire Başkanlığımızca 2013 yılından beri hekim dışı sağlık personeline yönelik “Temel Yenidoğan Bakımı Eğitim Programı yürütülmektedir. Program kapsamda Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Çeküs Birimi tarafından Hemşire Fatma TUzlukaya, Ebe Asel Fatma Utku, Ebe Mukaddes Sarıgül, Hemşire Merve Bulut ve Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Dr. Öğrt. Üyesi Betül Kalkan Yılmaz, Uzm. Dr. Cemile Mukadder Yiğit, Uzm. Hemşire Sultan Beşiktaş tarafından 2 gün süren Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi verildi.

Eğitime kapsamında   katılım ve teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Taner Kösetürk, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve yöneticiler tarafından katılımcılara takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER