EBYÜ’de memnuniyet anketi sonuçlandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi üst yönetimi ve kalite koordinatörlüğü tarafından memnuniyet anketi sonuçlarının değerlendirmesi yapıldı.

EBYÜ’de memnuniyet anketi sonuçlandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi iç paydaşlarına (öğrenci, akademik ve idari personel) 10 Ocak-10 Şubat 2024 tarihleri arasında uygulanan 2023-2024 güz dönemi memnuniyet anketi sonuçlarının genel ve birim bazlı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihat Özgenel ve Kalite Koordinatörlüğü üyelerinin katıldığı toplantıda memnuniyet anketleri değerlendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda anket sonuçlarından elde edilen geri bildirimler doğrultusunda akademik ve idari personel ile öğrencilerin beklentileri ve yapılacak olan iyileştirme faaliyetleri görüşüldü. Açık uçlu soruda ifade edilen görüş ve öneriler anonim olarak raporlanarak üniversite  üst yönetimine iletildi.Anket sonuçlarına göre, akademik personelin ankete katılım oranı %43.5, memnuniyet düzeyi %73.8; idari personelin ankete katılım oranı %47, memnuniyet düzeyi %77; öğrencilerin ankete katılım oranı %15.4, memnuniyet düzeyi ise %63 olarak gerçekleşmiştir. Bu sonuçlar, geçmiş yıllarla kıyaslandığında iç paydaşların anketlere katılım oranlarının ve memnuniyet düzeylerinin istikrarlı bir şekilde arttığını göstermektedir. Geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarının anket sonuçlarına olumlu yansıdığı görülmüştür. 2023-2024 güz dönemi sonuçlarına göre birim bazında yapılması gereken iyileştirme çalışmaları ise Kalite Koordinatörlüğü tarafından Düzeltici Önleyici Faaliyet Formları aracılığıyla birimlere iletilerek takibi yapılacaktır.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, anket sonuçlarını ayrıntılı bir şekilde inceleyerek yapılması gereken iyileştirmeler hususunda Üst Yönetimle istişarede bulundu. Rektör Levent iç paydaşların görüş ve önerilerinin sürekli iyileştirme sağlanabilmesi için son derece önemli olduğunu ve önümüzdeki günlerde yapılacak birim ziyaretlerinde birimlerin anket sonuçlarının ayrıca değerlendirileceğini ifade etti. Rektör Levent konuşmasının sonunda yapılan çalışmalar ve sunum için Kalite Koordinatörlüğüne ve iyileştirme çalışmalarına katkı sunan tüm akademik, idari personel ile öğrencilere teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER