banner49

Vali Aydoğdu Eğitim Camiasıyla Toplantı Yaptı

Önce Ben Değişeceğim, Önce Kalbim Değişecek; Sevmeye Başlayacağım. Sevdikçe Yapar Olacağım. Yaptıkça Alışkanlık Olacak.

Vali Aydoğdu Eğitim Camiasıyla Toplantı Yaptı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ilin eğitim sistemini daha da güçlendirmek amacıyla ildeki okul yöneticileriyle verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı, yeni dönemde öğrencilerin akademik ve sosyal alanda başarılı olmalarını sağlama hedefine odaklandı.

Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ile ildeki okulların müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda daha sonra konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, eğitimde daha büyük başarılar elde etmek için iş birliği ve koordinasyonun hayati bir rol oynadığını dile getirerek, öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin özverili çalışmalarını sürdürmesinin önemini vurguladı.

Başarmanın ancak ekip ruhu ile hareket ederek gerçekleşeceğini belirten Vali Aydoğdu; "Erzincan konum olarak ülkemizin çok önemli bir noktasında bulunmaktadır. Aynı zamanda ilimiz çeşitli sektörlerde ülkemizde çok önemli sıralamalarda yer almaktadır. Bizler her alanda güzel çalışmalar yaparak şehrimizi marka şehir yapmak için hep birlikte gayret göstereceğiz. Ekip ruhu ile çalışırsak bu başarı hepimizin olacak" dedi.

Öğretmenlere yönelik sosyal, kültürel ve akademik etkinliklerin yapılması için okul yöneticilerinden gönüllü bir komisyonun kurulmasını da isteyen Vali Hamza Aydoğdu, bu eğitim öğretim döneminde öğretmenlerin motivasyonlarını artırmak için de birçok sosyal ve kültürel etkinliğin yapılacağını duyurdu.

Çocuklarımız için eğitimin her alanında durmadan ve birlikte çalışmaya ihtiyaç olduğunu ve bu konuda eğitim camiasının her bir neferine güvendiğini belirten Vali Aydoğdu, konuşmasının devamında, “Her zaman öğretmen olduğum için gurur duydum. Öğretmenlik bir adanmışlık mesleğidir. Okul müdürlerimiz eşit, adil ve ilkeli çalışmalarını sürdürdükçe, güçlü, vizyoner bir tutum sergiledikçe başarı kaçınılmazdır. Eğitim camiası bu milletin önemli bir kalesidir. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için bu kaleyi daima güçlü tutmalıyız. Sizinle birlikte bu kadim şehirde yeni, güzel bir hikâye yazalım. Şehrimizin evlatlarının geleceğini birlikte inşa edelim. Gençlerimize değerlerimizi, medeniyetimizi öğreteceğiz. Onlara her zaman sahip çıkacağız. Çünkü onlar bizim ortak paydamız, bugünümüz, yarınımız en önemlisi evlatlarımız…  Güçlü bir motivasyon, kalıcı hedeflerimiz ve emin adımlarımızla, köklü, kadim medeniyetimizden aldığımız yüce değerlerimiz ve ilkelerimizle öncü kuşaklar yetiştireceğiz. Cemil Meriç’in deyişiyle muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir istikbale bağlayacak köprüyü kurmak için eğitim ve öğretime dört elle sarılacağız.” dedi.

Konuşmasının sonunda sevgi olmadan başarının olamayacağını belirten Vali Aydoğdu, “Birbirimize sahip çıkacağız. Teşekkür edeceğiz, güzellikleri çoğaltacağız. Birbirimizin eksiğini kapatıp birbirimize destek olacağız. Sizler seçilmiş insanlarsınız. O zaman görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Kendi işimizle meşgul olacağız, sadece kendi işimizle. Neden mi? Çünkü; meşgul zihinler, memnun kalpler ve kendini bulmuş insanlar asla başkalarının hayatına karışmazlar. Okulumuzda bir iz bırakabilirsek, şehrimizde bir iz bırakabilirsek. Deriz ki, bakın burada güzel bir iz bıraktık. Ve bu kadim şehre sizlerle birlikte hizmet etmek, güzel izler bırakmak bizi mutlu edecek. Sizi seviyorum ve size güveniyorum." dedi. 

Vali Aydoğdu’nun konuşmasının sonunda soru –cevap kısmına geçildi. Vali Aydoğdu program bitiminde okul yöneticileriyle tek tek tokalaşarak yeni eğitim-öğretim yılını tebrik etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2023, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER