banner49

Erzincan’da bin 300 çiftçiye buğday tohumu dağıtıldı

Erzincan’da tarım alanlarının kullanılmasının etkinleştirilmesi TAKEP projesi çerçevesinde çiftçilere, yüzde 50 hibeli buğday tohumu dağıtıldı.

Erzincan’da bin 300 çiftçiye buğday tohumu dağıtıldı

Erzincan’da  Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde 349 ton buğday tohumu bin 300 çiftçiye dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım Bakanlığının 81 ilde dağıttığı ve de uygulamayı başlattığı tohum törenine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Serkan Kütük , kurum yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman şunları kaydetti: ‘ Erzincan’da tarım alanlarının kullanılmasının etkinleştirilmesi TAKEP projesi çerçevesinde Tarım Bakanlığının 81 ilde dağıttığı ve de uygulamayı başlattığı tohum töreninde bir aradayız. Bugüne kadar bin 86 ton tohum dağıtıldı ve bir milyon 550 binde sebze fidesi dağıtıldı. Bugünde 349 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtacağız. Hepinizin bildiği gibi tarım , hayvancılık ve tarıma dayalı hayvancılık , sanayi ile kalkınacak. Onun için biz çiftçilerimize, yetiştiricilerimize ve de tarımla uğraşan herkese çok önem veriyoruz.

Erzincanlı çiftçiler Cumhurbaşkanının davetine uyarak ekilmedik yer kalmasın dedi ve Erzincan ekilmeyen yer bırakmıyor. Başbakanımız dağı taşı ekin dedi ve Erzincanlı çiftçilerimiz her yeri ekerek var güçleriyle çalıştı. Dünyaya örnek olacak bir şekilde tarımda hayvancılıkta ve diğer gıda maddelerinde Erzincan’ımız her türlü ürünü yetiştirip halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Çiftçilerimize sadece tohuım dağıtmakla kalmayacağız. Çiftçilerin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için programlarımız devam ediyor. Erzincan’da tarımın iyileşmesi için sulamak lazım onun  içinde son 5 yıldır büyük projelerle karşınıza çıktık. Bunların devamını da getirmeye çalışıyoruz. Şuanda Ballı Barajı çalışması sürüyor. Emin olun her saat her gün onu takip ediyoruz. En kısa zamanda Ballı Barajının yapımı bitecek ve Erzincan2da sulama sularının fiyatları ucuzlayacak sulanmayan yer kalmayacak’ dedi.

Ardından konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise konuşmasında şunlara yer verdi: ‘ Erzincan’ın tarihin, kültürünü ve doğasını yansıtan bu verimli topraklarda ilimizin tarımsal kalkınmasına dair önemli bir projeyi hayata geçirmek için bir araya geldik. TAEKP projesi hem toprağımızın kıymetini anlamamız açısından hem de bilinçli bir şekilde ekim yapılması açısından çok önemli. 81 ilimizde bu uygulanıyor. Fakat Erzincan’da uygulanmasının şöyle bir güzelliği var. Uykusunda olan topraklarımızı uyandırmak bu toprakları sessizce bize daha ne kadar bereket sunabileceğini bütün vatandaşlarımıza göstermek için bu proje hayata geçiriliyor. Erzincan’ın benzersiz bir toprak çeşitliliği var. Çünkü Erzincan tarih boyunca tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olmuş bu topraklarda ekilen her tohum bereketle sonuçlanmıştır. TAKEP ile birlikte bu geleneği modern tarım yöntemleriyle birlikte birleştirerek Erzincan’ı n tarımsal potansiyelini ortaya çıkacaktır. Erzincan’ın gelişimine katkı sunmak amacıyla bu projenin yanı sıra sulama sistemlerinden toprak analizine tarım eğitimlerinden yenilebilir enerji kaynaklarına  kadar bir çok yatırım  yapıldı. Erzincan tarımsal kalkınmasının yanında sürdürülebilir çevre bilinciyle de çok ön plana çıkan bir şehirdir. Bu proje sayesinde Erzincanlı çiftçilerimiz ürünlerini daha kaliteli daha verimli sürdürülebilir bir şekilde yetiştirecektir inşallah. Aynı zamanda Erzincan’ın ekonomik gelişimine katlı bulunan bu tarım merkezide çok güzel bir hale gelecek ve belki de böyle küçük projelerle birlikte Erzincan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun tarım üssü olacak. Bu proje kapsamında Erzincan’da gerçekleştirilen çalışmalarla bugüne kadar siz çiftçilerimize devletimiz binlerce ton destek vermiştir. Bu sadece bunun bir başlangıcı. Yeni bir projeyle 6 milyon değerinde ki 349 ton buğdayı bin 300 çiftçimize yüzde 50 hibe ile tarım bakanlığı ayaklarınıza getiriyor sizlerin hizmetine sunuyor. Bu proje Erzincan’ın daime yeşeren umutlarına yükselen değerlerine katlı sağlayacak. Unutmayalım ki toprağa atılan her tohum yarının geleceği ve bereketini simgeler. Biz bu bereketle birlikte olacağız’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından buğday tohumları dağıtılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER