Atatürk Portresinin Açılışı Yapıldı

Erzincan Keşiş Dağı'nda yer alan Atatürk Portresi’nin yenilenme çalışmaları Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesinin destekleriyle Ressam Mustafa Aydemir tarafından tamamlandı.

Atatürk Portresinin Açılışı Yapıldı

Dünyanın en büyük portresi olan Atatürk Portresinin açılışı Cumhuriyetin 100’üncü yılında düzenlenen törenle yapıldı.
Yenileme çalışmaları tamamlanan Atatürk Portresi, üzerinde yapılan aydınlatma sayesinde artık geceleri de görünebilecek.
59. Havan ve Topçu Eğitim  Tugay Komutanlığı önündeki alanda düzenlenen açılış programına; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 59.Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra Son Başbakan Binali Yıldırım’ın günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu. Mesajında, “Zaman içinde yenilenme ihtiyacı hâsıl olan Atatürk portesi, Usta Ressam Mustafa Aydemir’in koordinasyonunda, Kaptan Mustafa Can, Ali Üstay, Mehmet Özbakır ve Şükrü Ergün gibi değerli isimlerin maddi desteği, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksu’nun verdikleri altyapısal destekle, yeni bir hüviyet kazanmıştır. Bu portre, bir milletin tarihindeki izleri, emekleri, yaşanmışlıkları ve bir arada olma iradesini simgeliyor. Bu anlamlı gün, hem Erzincan'ın hem de tüm Türkiye'nin kuruluş değerlerine olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu başarının arkasında duran herkese teşekkür eder, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlarım” dedi.
Daha sonra açılış konuşmasını yapan portrenin mimarı Ressam Mustafa Aydemir, yapılan çalışmalardan bahsederek, 41 yıl önce yapılan eserin yenilenmesinde emeği geçen ve destekte bulunan herkese teşekkür etti.
Ardından konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu,”Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutladığımız özel günde, Erzincan'ın Cumhuriyetimize bağlılığını yansıtan, kurucu değerlerimize sahip çıktığını gösteren bu programda sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim.
Dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eseriden biri olarak kabul edilen bu eserin yenilenmesinde emeği ve katkısı olan Ressam Mustafa Aydemir'e Kaptan Mustafa Can'a, Ali Üstay'a, Mehmet Özbakır'a ve Şükrü Ergün'e verdikleri desteklerden ötürü teşekkür eden Vali Aydoğdu, "Valiliğimiz ve Erzincan Belediyesi ise bu sanatsal yapının yeniden doğuşunun gerçekleşebilmesi için gerekli tüm altyapıyı sağladılar. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun'a da teşekkür ediyorum. Bu sanat eseri, sadece bir resim değil; toprağın, emeğin, tarihin ve birlikteliğin bir hikâyesidir. Atatürk portresinin yenilenmesine maddi ve manevi destek sunan, çalışan her bir kardeşime tekrar teşekkür ediyorum. Bu portrenin ışıklandırmasını güzel bir şekilde yapacağız. Akşamları da Atatürk'ün portresi şehrimizin her yerinden görünecek." dedi.
Vali Aydoğdu konuşmasının devamında, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın bekası için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ederek, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladı.
Yapılan konuşmaların ardından, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve protokol mensuplarınca portrenin yenileme çalışmalarında katkısı bulunanlara Teşekkür Belgesi takdim edildi.
Alkışlar eşliğinde patlatılan konfeti ile gerçekleştirilen açılışın ardından katılımcılar portrenin net olarak göründüğü açıda fotoğraf çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER