banner49

Erzincan'da 100’üncü Yıl Resepsiyonu Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında, EBYÜ Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi’nde Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu tarafından resepsiyon verildi.

Erzincan'da 100’üncü Yıl Resepsiyonu Düzenlendi

Düzenlenen Resepsiyonuna; 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cem Kamil Sağcan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Eşi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, mülki, askeri ve adli erkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, ve sporcular katıldı.

Programda konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Bayramının 100’üncü yılının ilimizde büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirterek, resepsiyona katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti.

Vali Aydoğdu konuşmasının devamında; "Görkemli bir asrı geride bırakırken bugün halkın iradesinin egemen kılındığı, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesiyle güçlenen Türkiye’nin yeniden doğuşunun sembolüdür. Bu kutlu yürüyüşümüz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda kararlılıkla devam etmektedir.
Cumhuriyet Bayramı, bir asır önce yaktığımız bağımsızlık meşalesinin hiç sönmeden, tüm dünyaya Türkiye’nin çağdaş yüzünü gösterdiği bir dönemin işaretidir. Birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüğümüz bu yolda, geleceğe umutla bakmanın ve zorlukların üstesinden gelmenin hazzını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

Cumhuriyetin; medeniyet, özgürlük, dik durmak, mücadele etmek olduğunu belirten Vali Hamza Aydoğdu, konuşmasının devamında; "Cumhuriyet hayattır. Cumhuriyet halkçılıktır. Cumhuriyet kardeşliktir. Cumhuriyet dinini inancını özgürce yaşamaktır. Cumhuriyet nefes almaktır. Cumhuriyet dağdır, denizdir, ormandır. Cumhuriyet gökteki ay yıldızdır. Cumhuriyet Fırat’tır, Dicle’dir, Çoruh’tur, Kızılırmak’tır. Cumhuriyet Sakarya, Dumlupınar’dır. Cumhuriyet her zaman nefes almaktır. Al bayrağın altında yaşamaktır." dedi.

Vali Hamza Aydoğdu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Harbi'nin ve tarihin her döneminde vatan topraklarını korumak, bayrağımızı göklerde dalgalandırmak için canını feda eden Malazgirt'ten bu yana tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ederek, konuşmasını tamamladı.

Vali Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı ve Belediye Başkanı Bekir Aksun, salondaki davetlileri selamladıktan sonra program havai fişek gösterisi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER