Doğu’nun ‘Ceviz Bahçesi’ büyümeye devam ediyor

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan %70 hibeli kaynak ile, Erzincan’ın Kemah ilçesinde yaklaşık 100 dekarlık bir alan Havza Bazlı Kapama Meyvecilik projesine dahil edildi.

Doğu’nun ‘Ceviz Bahçesi’ büyümeye devam ediyor

Proje kapsamında 350 fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim programına Kemah Kaymakamı İsmail Demir, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Kemah İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin İğdeci, İlçe kurum müdürleri ve Teknik Personeli katıldı.

Kemah ilçesinin ceviz yetiştiriciliği ile önemli bir yere sahip olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, ‘‘Kemah cevizinin ünü ilimiz sınırlarını çoktan aşmış ve aranan bir ceviz türü haline gelmiştir. Verim ve kalite açısından üreticilerimizi, tadı ve aroması ile tüketicileri memnun eden Kemah cevizinin ekim sahasını ve üretimini artırmak müdürlüğümüzün en önemli amaçlarından biri olduğunu söyleyerek, her yıl Kemah ilçemize yaptığımız bu yatırımlar sayesinde hem ilçe, hem de ilimizin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür ederim.’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER