29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Erzincan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını nedeniyle Erzincan’a bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında resmigeçit töreni yapılmadı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Erzincan Valisi Mehmet Makas, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Polis Evi bahçesinde tebrikat töreni düzenlendi.

Programda konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas; “Bir asra yaklaşan Cumhuriyet’imizin ilanının 97.yılını kutluyoruz. Bu anlamlı günün kutlanmasını sağlayan, canı pahasına vatanımızı koruyan başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet, milletimiz için bir tanımdan ve yönetim biçiminden öte yüzyıllardır milletçe inşa ettiğimiz kaynağını hak, adalet ve eşitlikten alan bir yaşam tarzının bugün vücut bulmuş halidir. Bu sebeple sadece 29 Ekim’de idrak edeceğimiz bir olgu değildir. Bu yaşama biçiminin bugünün dünyasında toplumumuza hangi artı değerleri getirdiğini anlamak için çevremizdeki ülkelerin yaşadıklarına bakmak yeterlidir. Bugün, Türkiye’nin tüm bu birikimlerinin modern dünyada ifadesini bulmasını sağlayan en yetkin yönetim biçimi Cumhuriyettir. Cumhuriyet değerlerin sil baştan oluşturulduğu ve yepyeni bir yaşam biçimi değildir. Zaten halkımızda var olan kolektif şuurun yönetime katılışıdır. Bu sebeple Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının esas başarısı yeni bir rejim ihdas etmekten ziyade var olan gücü esas sahibine teslim etmekte gösterdikleri kararlılıktır. Bugünün dünyasında milletlerin güçlerine el koyan baskıcı ve halkın düşüncesine saygı göstermeyen yöneticilerin dünyaya getirdikleri kan ve gözyaşından başka bir şey değildir. Bu bilinçle tüm halkımızın Cumhuriyet fikrini idrak etmeleri gerekir. Cumhuriyetin kazanımlarının başında gelen eşitlik, özgürlük ve sosyal dayanışmanın özellikle son yıllarda yapılan demokratik düzenlemelerle anayasamızda teminat altına alınıp uygulandığına şahit olmaktayız. Halkın yönetime katılımı arttıkça Cumhuriyet’in daha da güçlendiğini görmekteyiz. Bu durumdan rahatsız olup kamu düzenini bozmaya çalışan grupların bilmesi gerekir ki halkın iradesine hiçbir zümre tahakküm kuramaz. Gücünü milletten alan devletimiz, güçlü ordusuyla bin yıllık devlet geleneğiyle halkımızın iradesini her şeyin üstünde tutmaktadır. Bu topraklarda dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapılmadan asırlardır kardeşçe yaşayan aziz milletimizin sağduyulu yaklaşımı cumhuriyetin ilelebet yaşayacağının kanıtıdır. Ülkemiz, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yoluna kararlı adımlarla devam etmektedir. Ekonomi, sağlık, eğitim, kültür başta olmak üzere birçok alanda dünyanın gelişmiş ülkelerinden biriyiz artık. Türkiye, dünyada sözü dinlenen, zor durumda olan birçok ülkenin yardımına koşan bir ülke haline gelmiştir. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalı, yeni kuşaklara yurttaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakabilmek için çaba göstermeliyiz. Son dönemde bir kez daha gördük ki ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan şer odakları var. Dinimize, hürriyetimize yapılan saldırılara karşı devletimiz aziz milletimizle birlikte gereken cevabı vermektedir. Ülkemizin, cumhuriyetin kazanımları doğrultusunda hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır.

Cumhuriyet Bayramınızı bu duygu ve düşüncelerle tebrik eder, dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diliyorum.’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER