banner49

Sikkeleri Satmaya Çalışırken Yakalandılar

Erzincan’da Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen sikkeleri satmaya çalışan 2 kişi, 3 bin 988 sikke ile birlikte yakalandı.

Sikkeleri Satmaya Çalışırken Yakalandılar

İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Üzümlü ilçesinde, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendiren sikkeleri satma arayışı içerisinde oldukları tespit edilen H.B ve Ü.K. isimli şahıslar, teknik ve fiziki takip sonucunda 3.988 adet sikke ile birlikte yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘’Erzincan İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan saha çalışmalarında Erzincan ili Üzümlü ilçesi mülki sınırları içerisinde, şüpheli şahıs veya şahısların ellerinde bulundurdukları Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen sikkeleri satma arayışı içerisinde oldukları tespit edilmiştir. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda 28 Ekim 2020 tarihinde (H.B) ve (Ü.K.) isimli şahıslar Bizans ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen (3.988) adet sikke ile birlikte yakalanmıştır. Olay şüphelisi (H.B.) ve (Ü.K.) isimli şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmış olup, ele geçirilen (3.988) adet Sikke Erzincan İl Kültür ve Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında, ilimizde Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.’’ Denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER