banner49

Çiftçilere Bağcılıkta Profesyonel Eğitim Verildi

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilere üzüm bağlarında görülen hastalık ve zararları konusunda eğitim verildi.

Çiftçilere Bağcılıkta Profesyonel Eğitim Verildi

Üzümlü ilçesinde bölge çiftçilerine yönelik bağcılıkta yetiştiricilik ve hastalıklarla ilgili kapsamlı bir eğitim verdi. Teknik personelin , katılımcılara bağcılıkta verimliliği artırmak, hastalıkların erkenden teşhis edilmesi ve mücadelesi, ayrıca sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimsemek konularında detaylı bilgiler aktardı.

Program kapsamında çiftçilere sunulan başlıca konular arasında bağcılıkta telli terbiye sistemleri, fidan dikimi, budama teknikleri, hastalıkların önlenmesi ve doğal kaynakların korunması gibi konulara yer verildi. Üzümlü ilçesinde çiftçilere üzüm bağlarında görülen hastalık ve zararlılarla ilgili eğitim verildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen toplantıda; Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Cimin Üzümü bağlarında görülen hastalık ve zararlılar çiftçilere anlatıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisleri Nalan Nazan Kalkan, Selahattin Albayrak ve Abdurrahim Bozkurt birer sunum yaparak çiftçilerin sorularını yanıtladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER