banner49

Denetimler Devam Ediyor

Erzincan’da koronavirüs ile mücadele kapsamında 15 Mart 2020 ile 15 Ekim 2020 tarihleri arasında maske kurallarına riayet etmeyen 580 kişiye, sosyal mesafe kurallarına riayet etmeyen 27 kişiye ve Covid-19 tedbirlerine uymayan 86 işletmeye idari para cezası kesildi.

Denetimler Devam Ediyor

Erzincan’da koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimler devam ediyor.

Erzincan Valiliği, tüm dünyada etkisini sürdüren COVİD-19 salgının yayılmasını engellemek, halkın sağlığını korumak ve vatandaşların kurallara uymasını sağlamak amacı ile maske ve mesafe kuralının uygulanmasını kontrol etmek amacı ile denetimlerini sıkı bir şekilde devam ettiriyor. Erzincan’da 15 Mart 2020 ile 15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılan denetimlerde maske kurallarına riayet etmeyen 580 kişiye, sosyal mesafe kurallarına riayet etmeyen 27 kişiye ve Covid-19 tedbirlerine uymayan 86 işletmeye idari para cezası uygulandı.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; ‘’ Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere /kurallara uyulması büyük önem arz etmektedir. İlimiz genelinde korona virüs salgını ile mücadele etkin bir şekilde sürdürülmekte olup, bu kapsamda devletimiz ve kurumlarının belirlediği kuralların yanı sıra il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarımız tarafından da pek çok tedbir alınmıştır. Bu kapsamda vatandaşlarımıza hem kendi sağlıkları bakımından hem de toplum sağlığı bakımından uymaları gereken kurallar, Valiliğimiz, kurumlarımız ve denetim ekiplerimiz tarafından sürekli hatırlatılmaktadır. Buna rağmen belirlenen tedbirlere uymadıkları için 15 Mart 2020 ile 15 Ekim 2020 tarihleri arasında ilimiz genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığımız denetimlerde; maske kurallarına riayet etmeyen 580 kişi, sosyal mesafe kurallarına riayet etmeyen 27 kişi ve Covid-19 tedbirlerine uymayan 86 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır. Koronavirüs salgını ile mücadelenin başarıya ulaşması için tüm vatandaşlarımızın ve işletmelerin maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uymaları son derece önemlidir. “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” lütfen kurallara uyalım.’’ Denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER