banner49

Ekipler çiftçiler için hafta sonu çalışacak

2024 Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) işlemlerinde 30 - 31 Aralık Cumartesi ve Pazar günleri çalışamaya devam edecektir denildi.

Ekipler çiftçiler için hafta sonu çalışacak

2024 Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan hatırlatmada, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) işlemlerini 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapmaları gerektiği belirtildi.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 2 Ocak 2024 tarihinde sona ereceği bildirildi. Çiftçi Kayıt Sistemi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır. ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulana bilirliğinin sağlanmasını doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkez bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemdir. Üreticiler, ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e – devlet kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet kapısında başvuru imkanından geçmiş yıllarda ÇKS ‘ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.




 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER